Løg og knolde

Amaryllis kan blomstre igen

Selv om amaryllis efter en imponerende blomstring ser noget træt ud, så kan man alligevel med den rette behandling godt få løget til at blomstre igen. Læs artikel…

Erantis

Erantis er en rigtig forårsbebuder, som blomstrer over en lang periode fra sidst i januar til marts, og den danner et fint gult blomstertæppe.

Dværgiris

To af de smukkeste og mest elegante forårsbebudere er gul og blå dværgiris. Gul dværgiris kan blomstre allerede fra februar, den blå blomstrer i marts

Spred glæde – med dine gamle blomsterløg

Vi kan ikke vente på foråret! Så vi køber drevne tulipaner, påskeliljer, hyacinter, perle hyacinter for ikke at tale om vibeæg.

Dorothealilje

Dorothealilje minder på mange måder om vintergæk både i udseende og vækstkrav.

Scilla sibirica

Russisk skilla

En smuk lille forårsløgblomst, som blomstrer allerede i marts måned med blå blomster. Den er let at dyrke i løgplæne og under træer og buske.

Deling af vintergækker efter blomstring

Når vintergækkerne er afblomstrede i marts, kan man grave store gamle blokke op og få mange løg til at plante ud i egen have eller forære væk.

Amaryllis

Blomsterløg efter drivning

Det er sjovt at drive løg i blomst midt på vinteren, men hvad stiller man op med løgene, når blomsterne er visne. Kan man få dem i blomst igen?

Blomster af stor snepryd

Stor snepryd

En smuk lille forårsløgblomst med lillablå blomster med hvidt øje, som blomstrer i marts til april i haverne.

Nikkende fuglemælk

De lange slanke hyacintlignende blomsteraks har en særlig sarthed, og en sølvgrøn pistaciefarve, kantet med rent sølv på hver eneste blomst.

Frøformering af erantis

Hvis du drømmer om et smukt gult tæppe af erantis under træer og buske, så er frøformering og tilbageholdenhed med hakkejernet vejen hertil.

Farvestrålende georginer

Georginer har i rigtig mange år været utænkeligt i pæne kredse med god smag, men nu er tiden til at overgive sig til et farvestrålende georgineorgie.

Puschkinia scilloides

Porcelænshyacint

Navnet forstår man godt – de smukke blomster ligner noget, som kommer fra Den Kongelige Porcelænsfabrik, når de blomstrer i april.

Gul hundetand

Den gule hundetand er en elegant forårsblomst, som er speciel ved de tilbagerullede kronblade og de store aflange grønne, blanke blade.

Vibeæg

I april–maj står vibeæg med sine ternede, klokkeformede blomster og ligner ingen anden blomst.

Klokkeskilla

I England har klokkeskilla eller bluebell, som den hedder på engelsk, den samme plads i landskabet, som anemonen har i danske skove.

Krokus

Som en af forårets første blomster har krokus en speciel plads i haven, og der findes mange arter at vælge imellem, når forårshaven skal komponeres.

Vintergækker

Vintergæk – en forårsbebuder

Vintergækker er rigtige forårsbebudere, og der er mulighed for at dyrke flere forskellige arter og sorter af vintergækker i haven.

Nye løg

Tulipaner skal tages op hvert år

De flotte forædlede tulipaner forsvinder i modsætning til de botaniske ofte, hvis man ikke tager dem op efter endt afblomstring.

Kranslilje

Kranslilje hedder også turbanlilje og martagonlilje, og den er en nøjsom og let plante at have i haven, men jorden skal være porøs.

Gul georgine

Georginer fra frø

Georginer lægger man oftest i haven som knolde i maj måned, men det er både let, billigt og sjovt at så sine egne georginer – og få mange forskellige

Geoginer til alle slags haver

Geoginer er igen blevet moderne, deres mange farver og størrelser giver mulighed for at bruge dem i alle haver, store som små.

Krokus forår og efterår

De storblomstrede krokus er kulørte råbedyr i forhold til de mindre og mere sartfarvede arter, hvor der er arter til både forår og efterår.

Skovtulipaner

Der findes et hav af flotte tulipaner, men hvis man satser på den biologiske værdi, er det en ide at vælge botaniske eller vilde tulipaner.

Fritillaria i forårshaven

Vibeæg og kejserkrone er almindelige i danske haver, og som kan dyrkes uden problemer, men der findes også andre fritillarier, som er mere krævende.

Pinseliljer og gyldenlakker

De mørke, fløjlsagtige lidt uordentlige gyldenlakker, og pinseliljernes stramhed og renhed giver både i haven og i buketter et helt perfekt billede.

Georginer – spiselige og vilde

Georginer kom oprindelige til Europa for de spiselige knoldes skyld, og de kan spises, men smager ret forskelligt. De bedste er ofte de frøformerede.

Montbretia – en elegant plante

Montbretia er en god gammel havestaude, som er ved at komme til ære og værdighed efter at være glemt lidt en periode.

Mød foråret med løgblomster

Foråret er løgblomsternes tid. Men for at nyde blomsterne i foråret må man tænke på det allerede om efteråret, hvor de fleste løgplanter skal sættes.

De nøgne jomfruer

Høsttidløs presser sig i september op gennem selv den mest tørre jord med de smukke bleglilla krokuslignende blomster. Meget smuk, men giftig.

Tulipaner er havens forårspryd og det er nu de skal sættes

De smukke tulipaner med den lange historie skal sættes i efteråret, for at give farver til foråret.

Forårsløg til drivning

Om vinteren trænger man virkelig til blomster. Det er derfor en god ide at lægge løg i potter i efteråret, så de kan drives i løbet af vinteren.

Tulipaner år efter år

Tulipaner er en dejlig forårsblomst, desværre ikke altid holdbar fra år til år. Nye tulipan typer er ikke altid stabile, så må du på den igen.

Tulipaner – hvor mange år lever de?

Mange af de moderne tulipaner holder ikke og hvad skal vi gøre med de gamle, tager vi dem op eller håber vi på det bedste?

Tulipa pulchella ‘Humilis’.

Botaniske tulipaner

Botaniske tulipaner vokser år efter år på det samme sted og blomstrer uden at blive taget op. Men de skal plantes på det rigtige sted og have fred.

Georgineknolde graves ned i drivhuset

Georgineknolde kan opbevares i drivhus

Det er lettere at overvintre georgineknolde i drivhusjorden end at overvintre dem indenfor. Men de skal graves ned i tør jord og dækkes godt.

Georginer kan spises

De fleste blomsterknolde og løg skal man ikke spise, men hos georginer kan både blomst og knolde spises, men knoldene er ikke den store delikatesse.

Forhandlerguide

Solsikken

Alt til den økologiske have

Bjarne’s frø og planter

Eksotiske og specielle er vores liv!

Naturplanteskolen

Flerårige spiselige planter til haven

Blomstergården

Store samlinger af dagliljer og hosta

Staudestedet

Mange forskellige stauder

Staudemarken

Stauder tilltrækker bier, som bestøver.

FAUSOL A/S

HORNUM – Stort udvalg af blomsterfrø

Økologiens Have

Frø og blomster, også i haven

Her er du: Forsiden > Prydhaven > Blomster > Løg og knolde

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider