Peber og chili

Chili i blomst

Besat af chili

Chilplanter er smukke, især de buskede småbladede typer, og man får som belønning en fantastisk masse chili til at spise. Læs artikel…

Chilidyrkning – en hot passion

Chili er en karakterstærk frugt. Den er stærk og kan brænde, så man fælder en tåre, og så kan den noget helt særligt i mad.

Chili

Chili – prøvedyrkning af 19 sorter i koldhus

Afprøvning af 19 chilisorter i koldhus – vurdering af plantevækst, frugtstørrelse, udbytte, smag.

Peberfrugter på friland

Det er fantastisk fra midt i juli og til oktober at kunne plukke store, modne peberfrugter ude i sin egen have. Men det kræver tidlig forkultivering.

Hot – hottere – hottest

På Scoville-skalaen kan man få et mål for, hvor stærk de forskellige chilisorter er i forhold til en almindelig grøn peber som ‘Bell’.

Høst og opbevaring af chili

I sensommeren er der ofte mange flere modne chili, end man kan nå at spise, og man kan så enten tørre chilierne eller fryse dem ned.

Chili – om smag og anvendelse

Der findes flere chiliarter og tusindvis af sorter, men her omtales kun de sorter, som Camilla Plum selv dyrker og er glad for at bruge i maden.

Forhandlerguide

Hvidløg og Vin

Øko sættehvidløg, 5 efterårssorter

Bjarne’s frø og planter

Alt fra hele verden

Solsikken

Alt til den økologiske have

Økologiens Have

Frø og udplantningsplanter, samt have

Gartneri Toftegaard

Øko planter til den spiselige have

Frøsnapperen

Frø til de mest smagfulde grøntsager

The Plant Explorer

Kæmpe udvalg af græskar- og bønnefrø.

Naturplanteskolen

Flerårige spiselige planter til haven

Her er du: Forsiden > Køkkenhaven > Grønsager > Peber og chili

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider