Chilplanter er smukke, især de buskede småbladede typer, og man får som belønning en fantastisk masse chili til at spise. Læs artikel…
Chili er en karakterstærk frugt. Den er stærk og kan brænde, så man fælder en tåre, og så kan den noget helt særligt i mad.
Afprøvning af 19 chilisorter i koldhus – vurdering af plantevækst, frugtstørrelse, udbytte, smag.
Det er fantastisk fra midt i juli og til oktober at kunne plukke store, modne peberfrugter ude i sin egen have. Men det kræver tidlig forkultivering.
På Scoville-skalaen kan man få et mål for, hvor stærk de forskellige chilisorter er i forhold til en almindelig grøn peber som ‘Bell’.
I sensommeren er der ofte mange flere modne chili, end man kan nå at spise, og man kan så enten tørre chilierne eller fryse dem ned.
Der findes flere chiliarter og tusindvis af sorter, men her omtales kun de sorter, som Camilla Plum selv dyrker og er glad for at bruge i maden.
Søg i forhandlerguiden:
Øko sættehvidløg, 5 efterårssorter
Alt fra hele verden
Alt til den økologiske have
Frø og udplantningsplanter, samt have
Øko planter til den spiselige have
Frø til de mest smagfulde grøntsager
Kæmpe udvalg af græskar- og bønnefrø.
Flerårige spiselige planter til haven
Her er du: Forsiden > Køkkenhaven > Grønsager > Peber og chili