Mange køkkenurter, som oprindeligt stammer fra Sydamerika, er i dag helt almindelige for os. Tænk bare på kartofler, tomater, peberfrugter, chili, majs, bønner, squash m.fl., som nu er daglige fødevarer i det danske køkken.
Andre er vi så småt begyndt at dyrke, f.eks. tomatillo, amaranth (rævehale) og pralbønne.
Men vi er slet ikke færdige med at udforske køkkenvækster, der kommer fra dette kontinent, og har man egen have, er der mulighed for at prøvedyrke nogle af de mere ukendte sydamerikanske grønsager.
Det er altid sjovt at prøve noget nyt og smage på fremmede »frugter«:
Tomaten stammer fra Sydamerika, og blev først indført til Danmark omkring 1770, og der gik mange år, før den blev en helt almindelig grønsag her i landet… Foto: Karna Maj
Mens amarantplanterne er små, kan bladene bruges som spinat. Sidst på sommeren kan der høstes frø, som kan bruges i brød eller som drys ovenpå. Men i blomsterstadiet er den også fin i buketter. Foto: Karna Maj
Søg i forhandlerguiden:
Øko sættehvidløg, 5 efterårssorter
Frø til de mest smagfulde grøntsager
Øko planter til den spiselige have
Flerårige spiselige planter til haven
Kæmpe udvalg af græskar- og bønnefrø.
Alt til den økologiske have
Alt fra hele verden
Frø og udplantningsplanter, samt have
Her er du: Forsiden > Køkkenhaven > Grønsager > Gamle køkkenurter fra Sydamerika
Kommentarer
Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…