Romanescokål er flotte, når de ligger i butikkerne med de smukke gulgrønne hoveder. Og så smager de bare rigtig godt.
Hvis man har masser af plads i køkkenhaven, kan man selv dyrke Romanescokål til høst i november og december og måske vinteren ud med de milde vintre, som vi efterhånden har.
Det er afgørende, at man har god plads, for det er meget store planter, som hver både optager det meste af en m², og de bliver desuden meget høje. Det kan derfor være lidt skuffende, at hovederne ikke bliver lige så store som dem, man køber. Men midt i december er det bare fantastisk at kunne høste de flotte hoveder, friske og sprøde.
Et flot hjemmeavlet Romanesco hoved klar til høst i december. Foto: Karna Maj
Efter høst af selve hovedet skyder der ofte små hoveder frem i bladhjørner, ligesom hos broccoli. Det fortæller også lige, at Romanesco kål er tæt forbundet til broccoli. Faktisk er det en krydsning mellem broccoli og blomkål. Der findes flere sorter, hvoraf nogle er tidligere og danner hoved midt på efteråret.
Romanescokål forkultiverer jeg ligesom rosenkål og hvidkål – de sås i drivhuset sidst i marts eller først i april. Og udplantes midt i maj.
– Karna Maj
Søg i forhandlerguiden:
Grøntsags- & blomsterfrø til køkkenhaven
Billige solide stauder – Se webshoppen
Dyrkningskurser, smagninger m.m
Økologisk besøgshave
Det usynlig hegn mod uønskede dyr.
Brug eventyrlige Blomstersalater
Søkjærgård Samsø økologiske Skovlandbrug
Hvidløg tager kampen op med slidgigt.
Alt til den økologiske have
Se Danmarks største frø udvalg
Her er du: Forsiden > Tips og ideer > Køkkenhaven > Dyrk Romanesco-kål i haven
Kommentarer
Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…