Egentlig skulle de vel ikke hedde rødbeder, når de er gule, men måske gulbeder. Men det ville nok forvirre mere, end det ville gavne, for trods den flotte gulorange farve, så er det helt almindelige rødbeder. Både hvad angår smag og anvendelse.
De er dog ikke så velegnede til at sylte, da de blegner efter nogen tids opbevaring. Her er de mørkrøde flottere. Men som kogte rødbeder og bagte rødbeder er de rigtig gode, da de ikke farver andre rodfrugter eller grønsager, som de blandes, med røde.
De dyrkes som de røde, men desværre er frøene lidt dyre at købe.
Det er en god ide at skylle jorden af i spand udenfor, så jorden ikke ender i afløbet, men kan hældes tilbage i haven. Foto: Karna Maj
Når rødbederne er kogte har de en fin gul farve. Foto: Karna Maj
– Karna Maj
Søg i forhandlerguiden:
Se Danmarks største frø udvalg
Grøntsags- & blomsterfrø til køkkenhaven
Det usynlig hegn mod uønskede dyr.
Økologisk besøgshave
Dyrkningskurser, smagninger m.m
Søkjærgård Samsø økologiske Skovlandbrug
Billige solide stauder – Se webshoppen
Alt til den økologiske have
Brug eventyrlige Blomstersalater
Hvidløg tager kampen op med slidgigt.
Her er du: Forsiden > Tips og ideer > Køkkenhaven > Dyrk gule rødbeder
Kommentarer
Der er 1 kommentar til denne tekst. Læs kommentarer…