Jeg har en gammell have (1927), hvor der står flere pæretræer, og et af disse pæretræer har nogle store flotte pærer, men hvis man smager på dem, der falder ned, er de stenhårde, også hvis man plukker dem fra træet, men hvad det er for en sort, ved jeg ikke. Jeg går ud fra, at det er »gemmepærer«, men hvordan opbevarer jeg dem? Jeg har forsøgt bare at lægge dem ind i huset i nogle dag for at se, om de »modnes«, men de bliver bare »gummiagtige«, så hvad skal jeg gøre?
Med venlig hilsen
Per Avlastenok, september 2009
Det er den slags spørgsmål der indeholder så mange ubekendte, at det dårligt kan besvares. Men jeg kan fortælle, at jeg selv kender en gammel sort, der hedder ‘Fondante’ ganske glimrende, og den opfører sig noget i retning af det, du skriver. Stenhård og meget umoden grøn i starten. Men når den modner, er den – som alle andre pærer – sød, saftig og velsmagende.
Gemmepærer skal opbevares som æbler, koldt og bedst også med luft, og uden at de får frost.
Læs mere i artiklen Høst og opbevaring af æble og pære.
Med venlig hilsen
Per Kølster
Agronom, KØLSTER malt og øl
Søg i forhandlerguiden:
Gamle sorter af frugttræer på vildstamme
Gamle danske sorter
Søkjærgård Samsø økologiske Skovlandbrug
Flerårige spiselige planter til haven
Udlejning af mosteri
Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Frugt og bær > Pærer > Hvordan gemmer jeg mine vinterpærer?
Kommentarer
Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…