Skemaet nedenfor er udarbejdet til vores tidsskrift Praktisk Økologi. Det er meget detaljeret med høsttidspunkt både for hovedafgrøden og for tidlige og sene afgrøder, hvor der bruges forkultivering og drivning i ydersæsonerne. Når det gælder opbevaring, er der i skemaet oplysninger om forskellige typer af opbevaringsmetoder, og hvor længe afgrøderne kan opbevares.
Hvis man sætter sine kartofler sidst i marts i lun jord under plastik, kan man få de første nye kartofler fra sidst i maj – lidt afhængig af vejret. Billedet her er fra 20. maj. Foto: Karna Maj
Skemaet fylder i vores tidsskrift en hel A4 side og er derfor gengivet meget småt her. Men du kan se skemaet som pdf.
Hvis man dækker mod frost med to lag fiberdug, kan man have salat helt ind i november – i milde vintre måske endda længere. Foto: Karna Maj
Knudekål kan høstes fra omkring 1. juni, hvis de forkultiveres med såning først i marts. Billedet er fra 10. juni. Foto: Karna Maj
Asparges kan høstes fra sidst i april. Her ses de første skud 27. april. Foto: Karna Maj
Hovedsalat kan høstes fra sidst i april i drivhuset og fra maj på friland. Høsttidspunkt afhænger også af sorten. Her er sorten Little Gem på friland. Den er forkultiveret med såning først i marts. Her fotograferet 20. maj. Foto: Karna Maj
Her er du: Forsiden > Dyrkningsmetoder > Høst og opbevaring > Høstsæson og opbevaring for frugt og grønsager
Kommentarer
Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…