Padder og krybdyr

Springfrø

Springfrø

Springfrøen ankommer som den første art allerede i februar til marts til vandhullerne for at yngle. Uden for yngletiden lever den i skovbunden. Læs artikel…

Løvfrø

Løvfrø

Løvfrøer er helt grønne og sidder om dagen frit fremme på løvblade og sover, mens de om natten kvækker så højt, at de kan høres på 2 km afstand.

Grøn frø

Danske padder i natur og have

Det er sjovt og lærerigt med padder i haven, så man kan følge deres liv helt tæt på, og flere af de almindelige arter kan leve i et lille vandhul.

Klokkefrø i vandhul

Klokkefrø

Klokkefrøen er en lille, buttet og vortet frø, og er kendt for sin ejendommelige kvækken, der med lidt god vilje kan lyde som bimlende kirkeklokker.

Grønbroget tudse

Grønbroget tudse

Grønbroget tudse er ­farvestrålende med sin grønne farve med uregelmæssige lyse tegninger. Hannens kvækken består af en melodisk fløjten.

Bjergsalamander

Bjergsalamander

Bjergsalamanderen tilhører de sjældne danske padder og er ganske farvestrålende. Begge køn har orange bug, og hannen kan være blå på oversiden.

En lille skrubtudse

Springpadder i haven

Frøer og tudser er i tilbagegang, og der ligger en stor opgave i at skabe og vedligeholde små og mellemstore vandhuller, så padderne kan yngle i fred

Salamander i køkkenhaven

Salamander i haven

Salamandere lever udelukkende af rov og omsætter store mængder larver, orme, snegle, bænkebidere o.l., så det er rigtig godt med en bestand i en have.

Her er du: Forsiden > Dyr i haven > Padder og krybdyr

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider