Klokkefrøen er en lille, buttet og vortet frø med en diskret brunlig overside. Men bugen er spraglet i rødorange og mørkebrune farver, som er advarselsfarver, idet frøen har en hudgift, der gør den uspiselig.

Den er vandlevende, og om foråret og forsommeren kan vi høre dens ejendommelige kvækken, der lyder i retning af »bu – bu – bu«. Eller som når man puster hen over en tom flaske. På afstand kan sådan et kor med lidt god vilje lyde som bimlende kirkeklokker. Den er en sjælden art, som findes i storebæltsområdet og det sydfynske øhav.

Klokkefrø i vandhul

Klokkefrøen er en charmerende, buttet frø, som lever i soleksponerende og rene vandhuller i storebæltsområdet og det sydfynske øhav, men den er sjælden. Dens kvækken er meget særegen og lyder nærmest som »bu – bu – bu«. Eller som når man puster hen over en tom flaske. Bemærk trykbølgerne i vandet fra denne hans kvækken! Foto: Henrik Bringsøe

Klokkefrøen tilhører de sjældne danske padder, og de og deres levesteder er særligt strengt beskyttede i lovgivningen (via EF-habitatdirektivets bilag IV).

Læs mere om padder i artiklen Danske padder i natur og have

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Relaterede sider

Her er du: Forsiden > Dyr i haven > Padder og krybdyr > Klokkefrø

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider