På Scoville- skalaen kan man få et mål for, hvor stærk de forskellige chilisorter er i forhold til en almindelig grøn peber som ‘Bell’, der på skalaen er sat til 0.
Men hvor stærk den enkelte frugt er afhænger også af pebrenes udviklingstrin. Pas på under tilberedningen – hold chilifingre langt væk fra øjne og andre slimhinder.
Peber type | Scoville Heat Units |
---|---|
‘Habenero’ | 200.000–300.000 |
‘Habenerod Scotch Bonnet’ | 80.000–300.000 |
‘Carolina Cayenne’ | 100.000–105.000 |
‘Tabasco’ | 30.000–50.000 |
‘Chile pequin’ | 40.000 |
‘Cayenne Pinquin Aij’ | 30.000–50.000 |
‘Cayenne’ | 35.000 |
‘Chili de Arbol’ | 15.000–30.000 |
‘Serrano’ | 7.000–25.000 |
‘Hungarian Wax’ | 2.500–6.000 |
‘Jalapeno’ | 3.500–4.500 |
‘Ancho/Poblano’ | 2.500–3.000 |
‘Sandis Rocotilo | 1.500–2.500 |
’Anaheim‘ | 250–1.400 |
’Peperocini‘ | 100–500 |
’Bell‘ | 0 |
Kilde: Organic Gardening, februar 1993
I efteråret 2006 godkendte Guiness’ Rekordbog, at professor Paul Bosland, New Mexico State University Regent, havde opdaget den hidtil stærkeste chili: Bhut Jolokia. Den stammer fra Assam regionen i det nordøstlige Indien og har i forsøg fået målt en styrke på 1.001.304 Scoville Heat Units. Se mere i artiklen: NMSU is home to the world’s hottest chile pepper. Her kan man også se et foto af chilien.
Det er umuligt at vide, hvor hot en chili er. Med Scoville-skalaen kan man tage sig i agt, hvis man kender sorten. Foto: Karna Maj
Søg i forhandlerguiden:
Øko planter til den spiselige have
Frø og udplantningsplanter, samt have
Øko sættehvidløg, 5 efterårssorter
Alt til den økologiske have
Kæmpe udvalg af græskar- og bønnefrø.
Frø til de mest smagfulde grøntsager
Alt fra hele verden
Flerårige spiselige planter til haven
Her er du: Forsiden > Køkkenhaven > Grønsager > Peber og chili > Hot – hottere – hottest
Kommentarer
Der er 20 kommentarer til denne tekst. Læs kommentarer…