Pyntekål med topblade i lysende pink eller mere afdæmpede hvide nuancer er blevet populære »blomster« i forhaven og i krukker ved hoveddøren i efteråret, hvor man ofte kan købe dem til udplantning.
Prydkål kaldes også for pyntekål og er så afgjort mest til pynt, men de kan godt spises, hvis man nænner det. Pyntekål, Brassica Oleracea, er i samme familie som vore havekål.
Prydkål svarer helt til deres navn Foto: Karna Maj
Der findes en lang række sorter. Der er ikke kun lilla og hvide sorter, men bladene kan også være krusede eller fjeragtige. Nedenfor kan du se nogle af de smukke sorter, som blev dyrket i Landbohøjskolens Have i 2001.
White Peacock. Foto: White Pigeon
‘Red Chidori’ findes også i en hvid og lidt mere kompakt udgave og hedder da ‘White Chidori’. Foto: White Pigeon
‘Victoria Pigeon’. Foto: White Pigeon
‘White Pigeon’ Foto: Karna Maj
Prydkål er efterhånden blevet en almindelig plante til at pynte op i krukker om efteråret. Man kan ofte købe den på torve, men her uden sortsnavn. Der findes også sorter med mere afdæmpede farver til salg.
Smukke douce farver i creme og lysrød. Set til salg på torv uden sortsnavn. Foto: Karna Maj
Mørke, men også afdæmpede farvetoner. Set til salg på torv uden sortsnavn. Foto: Karna Maj
Søg i forhandlerguiden:
Flerårige spiselige planter til haven
Frø og udplantningsplanter, samt have
Øko planter til den spiselige have
Alt til den økologiske have
Frø til de mest smagfulde grøntsager
Kæmpe udvalg af græskar- og bønnefrø.
Øko sættehvidløg, 5 efterårssorter
Alt fra hele verden
Her er du: Forsiden > Køkkenhaven > Grønsager > Kål > Smukke sorter af prydkål
Kommentarer
Der er 3 kommentarer til denne tekst. Læs kommentarer…