Når man bælger de rødspættede bælge af Borlottobønner åbenbarer der sig de fineste bønner, hvor ikke to er ens. De friske frø kan koges og spises i salater, chili con carne osv. Foto: Karna Maj
Her sidst i september er bønnesæsonen slut i mange haver, men bestemt ikke i min. Faktisk er kvaliteten af bønner næsten allerbedst, når dagene begynder at blive lidt kølige og bønnerne udvikles langsomt.
Vi holder rigtig meget af bønner her i huset, så jeg forkultiverer det første hold først i maj, sår hovedafgrøden sidst i maj til først i juni og desuden et efterårshold først i juli. Så vi har bønner uafbrudt fra juli til efterårsferien og måske 1–2 uger længere, hvis efteråret bliver mildt.
I år har vi ekstra mange bønner, da jeg ved at bruge rådyrmetoden, har fået de bønner, som blev sået i maj, til at give et nyt hold bønner.
Her i september høster vi også masser af Borlottobønner, hvor det er de friske store frø, man spiser.
Læs mere i min artikel Masser af bønner i september på Havelyst.dk.
Her er du: Forsiden > Året rundt i haven > Karnas have > 2008 > September > Bønner er bedst i september
Kommentarer
Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…