I har beskrivelse af mange æblesorter her på Havenyt.dk – men jeg mangler at få identificeret de to af mine æblesorter, som jeg har sendt billeder af.
De ene æble er smukt rødt og har delvist rødt frugtkød, og sådan ser de ud, når de er modne. Et sødt, saftigt æble – der er lidt mere surt end et ananas rød æble. De er gode i kager og salater, da de ikke bliver til mos – jeg har prøvet til æbleflæsk, de smager godt, men er svære at få til mos. Det plukkes i september og kan opbevares et par måneder, men kan ikke holde til december.
Det andet er et lidt senere æble, mere mørkerødt i kinden – et mere syrligt æble, jeg ved ikke om det dur til mos, men det ligner vist et Ingrid Marie æble – eller noget helt andet
Håber I kan hjælpe.
Med venlig hilsen
Margit Kjær Pedersen, oktober 2008
Jeg har haft sendt dine billeder til vores ekspert Boi Jensen, Frugttræsplanteskolen De Gamle Sorter, og han er ikke i tvivl. Æblerne på det første billede er Discovery – rødfarvningen er typisk for denne sort.
Discovery har en meget typisk rødfarvning af kødet. Foto: Margit Kjær Pedersen
Det andet billede er Ingrid Marie, som er et fremragende æble til at spise frisk fra træet fra sidst i september, hvis man kan lide syrlige æbler. Når det bliver rigtigt modent er det mere sødt og aromtisk. Nedplukket kan Ingrid Marie holde sig til ind i december, men de bliver let lidt melede, når de er overmodne. De er rigtig gode til at lave æblegrød og æblemos af. Og har man nogle store flotte, så er de perfekte til bagte æbler – med eller uden rosinfyld i midten.
Ingrid Marie æble. Foto: Margit Kjær Pedersen
Med venlig hilsen
Karna Maj
Tidligere redaktør for Havenyt.dk, Karnas Køkkenhave
Søg i forhandlerguiden:
Søkjærgård Samsø økologiske Skovlandbrug
Gamle sorter af frugttræer på vildstamme
Gamle danske sorter
Udlejning af mosteri
Flerårige spiselige planter til haven
Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Frugt og bær > Æbler > Kan I bestemme mine to æblesorter?
Kommentarer
Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…