Jeg har ledt, spurgt og søgt masser af steder og kan bare ikke finde det. Som I kan se er æblet meget mørkerødt, sommetider næsten helt ovre i det sorte. Og så er det jo, som man kan se, meget rødt indeni, også her kan det være over det hele. Udenpå ser det lidt ud som et Ingrid Marie eller jernæble, men smager lidt sødere end Ingrid Marie.
Det meget røde æble Foto: Lilian Andersen
Med venlig hilsen
Lilian Andersen, november 2013
Vores ekspert Boi Jensen mener, at det er Rød Ingrid Marie, også kaldet Karin Schneider, som er sødere end Ingrid Marie. Du kan læse en beskrivelse af sorten på Boi Jensens hjemmeside De gamle sorter samt i Pometets æblenøgle under Karin Schneider. Sidstnævnte sted står under sortsbeskrivelsen, at dækfarven er mørkrød til mørklilla. Der står ikke noget om rødfarvning i æblets indre, men jeg har set det nogle gange på mine Rød Ingrid Marie æbler, og det er på de æbler, der sidder på træets sydside. Måske står dit træ rigtig godt placeret i forhold til sol og læ.
Med venlig hilsen
Karna Maj
Tidligere redaktør for Havenyt.dk, Karnas Køkkenhave
Søg i forhandlerguiden:
Udlejning af mosteri
Gamle sorter af frugttræer på vildstamme
Flerårige spiselige planter til haven
Søkjærgård Samsø økologiske Skovlandbrug
Gamle danske sorter
Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Frugt og bær > Æbler > Hvilken sort er det meget mørkerøde æble?
Kommentarer
Der er 15 kommentarer til denne tekst. Læs kommentarer…