De indsamlede japanske valnødder fra Terkelskoven. Foto: Karna Maj
Jeg var en tur i Terkelskoven, som ligger lidt uden for Farum, og der fandt jeg en masse nødder under et træ, hvor der stod, at det var en japansk valnød. Kan den spises?
Med venlig hilsen
Kai Nielsen, oktober 2005
Ja, de kan sagtens spises – det er samme art som hjertenød. Men de typiske japanske valnødder er meget svære at knække og få hele kerner ud af – det bliver let noget smulder. Smagen er der dog ikke noget i vejen med.
Den japanske valnød, som du har sendt til os, er imidlertid en hybrid mellem heartnut (Japan) og butternut (Canada). Altså: Juglans ailanthifolia cordiformis X Juglans cinerea. Der findes en del af sådanne hybrider som kaldes Buartnuts. Denne er blandt de mere værdifulde. Den ligger meget tæt op af en Canadisk hybrid, der er blevet ophøjet til sort under navnet ‘Michell’. Det vigtigste er at kernen ikke er foldet ind i skallen, således at den ikke kan falde frit ud under knækningen.
Buartnuts kan ikke knækkes med en nøddeknækker – her er brugt en hammer. Kernen på Buartnuts er ikke foldet ind i skallen og er derfor let nok at få ud i modsætning til japansk valnød. Foto: Karna Maj
Kernen fylder ikke meget mere end en tredjedel af vores almindelig valnød, men smager meget lig. Foto: Karna Maj
Med venlig hilsen
Lars Holmboe Westergaard
Hortonom, Westergaards Planteskole
Søg i forhandlerguiden:
Gamle sorter af frugttræer på vildstamme
Gamle danske sorter
Søkjærgård Samsø økologiske Skovlandbrug
Udlejning af mosteri
Flerårige spiselige planter til haven
Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Frugt og bær > Kan frugten fra japansk valnød spises?
Kommentarer
Der er 6 kommentarer til denne tekst. Læs kommentarer…