Mit spørgsmål lyder kort og godt: Kan man spise blomsterne fra alle squashplanter?
Vi dyrker for første gang i år butternut squash med stor succes på friland, og her er blomsterne ligesom »pelsede« på indersiden af kronbladene. Men kan man spise dem alligevel, eller vil det ikke være nogen nydelse?
Er der i øvrigt forskel på, om man »helst« benytter han- eller hunblomster i madlavning?
Med venlig hilsen
Tine Jørgensen, september 2009
Alle blomster af spiselige squash og græskar er spiselige. Hvor stor nydelsen er ved at spise de pelsede, aner jeg ikke. Jeg har fundet én der har spurgt om det på en amerikansk side – svaret var det samme, »ved ikke, men hvorfor ikke prøve«. De skal almindeligvis farseres og bages, så det kan være, man ikke lægger så megen mærke til »pelsen« derefter. Jeg vil gerne høre, hvad resultatet bliver!
Forskellen ved at bruge han- eller hunblomster, er at hanblomsterne er overflødige (bare man lader et par stk. stå tilbage på planterne). Hunblomster spiser man vist kun, hvis man vil nedsætte produktionen af frugter, da man ville tage blomsten, før bestøvningen var færdig.
Med venlig hilsen
Lila Towle
Formand for Frøsamlerne, Frøsamlerne
Søg i forhandlerguiden:
Grøntsags- & blomsterfrø til køkkenhaven
Søkjærgård Samsø økologiske Skovlandbrug
Flerårige spiselige planter til haven
SÆTTEHVIDLØG, spisehvidløg og biovine
Billige solide stauder – Se webshoppen
Alt til den økologiske have
Land Højbede og Plantekasser
Anderledes øko grøntsager
Økologisk besøgshave
Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Køkkenhaven > Kan man spise blomster fra alle squashplanter?
Kommentarer
Der er 5 kommentarer til denne tekst. Læs kommentarer…