Vi har et problem med vores kartofler. Når vi koger dem, brister skalden, og de bliver udkogte, og ligner nærmest noget man skal lave kartoffelmos af. Vi har prøvet at dampkoge dem, men resultatet er det samme. Vi havde det samme problem sidste år, med en anden sort. Hvad er der galt?
Med venlig hilsen
Hans-Henrik Eloffson, august 2002
Problemet med udkogte kartofler skyldes formentlig mangel på kalium. De fleste danske jorde indeholder kalium nok (kun rene i tørvejorde og meget magre sandjorde kan der være problemer). Derfor skulle der ikke være grund til direkte at gøde med kaliumgødning.
Kompost – gerne med hestegødning – vil være en god ting. Kulsukkerblade indeholder meget kalium og kan bruges enten i kompost eller som jorddække. Man kan også lave et udtræk af dem og vande med det.
Med venlig hilsen
Troels V. Østergaard
Geolog og forfatter, Godsets Vin
Søg i forhandlerguiden:
Alt til den økologiske have
Flerårige spiselige planter til haven
Søkjærgård Samsø økologiske Skovlandbrug
Land Højbede og Plantekasser
Anderledes øko grøntsager
Billige solide stauder – Se webshoppen
SÆTTEHVIDLØG, spisehvidløg og biovine
Grøntsags- & blomsterfrø til køkkenhaven
Økologisk besøgshave
Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Køkkenhaven > Hvorfor koger vores kartofler ud?
Kommentarer
Der er 14 kommentarer til denne tekst. Læs kommentarer…