Kære havenyt. Hvad gør man, når persille og purløg går i blomst? Jeg har så mange mærkelige råd om begge dele, at det er meget forvirrende. Nogle siger, at de bliver giftige og andre igen fortæller, at dem spiser man da bare eller skærer helt ned ved jorden. Hvad gør jeg så?
Med venlig hilsen
Eva Olsen, juni 2004
Der opstår intet skadeligt i forbindelse med blomstringen. Delene kan fint anvendes i køkkenet, hvis man har lyst. De er dog ikke så bløde og urteagtige.
For purløgs vedkommende nyder du sammen med insekterne de smukke blomster, og skærer som normalt. Inden purløgen klippes yderligere, hives de hårde blomstrende stængler nemt ud af bundtet. Med års mellemrum sås nye purløg eller tuerne kan deles.
For persilles vedkommende er det helt normalt at planterne blomstrer 2. år, hvorefter planterne dør. Det betyder, at der skal sås hvert år, for at få gode bundter til snit. Det hjælper ikke stort at skære sidste års planter ved basis, da planten vil forsøge at opnå blomstring alligevel, blot senere. Blomstring og frøsætning er dens naturlige klimaks.
Med venlig hilsen
Henrik Ahlmann
Økologisk Havebrugskonsulent
Søg i forhandlerguiden:
Over 200 forskellige sorter krydderurter
Flerårige spiselige planter til haven
Mange slags frø til lækre krydderurter
Søkjærgård Samsø økologiske Skovlandbrug
Krydderurterne plantes også i staudebed.
Land Højbede og Plantekasser
Økologisk besøgshave
At dyrke spirer, er ved at blive et hit.
Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Krydderurter > Kan blomstrende persille og purløg spises?
Kommentarer
Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…