Jeg er ejer af et citrontræ, selvsået, som har fantastiske duftende blade, og jeg har derfor tænkt, om de kan bruges i madlavning, på linje med citrongræs?
Med venlig hilsen
Jane Hermansen, marts 2015
Citronblade er ikke giftige, men de kan ikke bruges på samme måde som citrongræs, da de er vanskelige at fordøje. Men de har en fin duft og smag, så de kan bestemt bruges som krydderi.
I Italien bruger man den til at give smag på skaldyr, fisk og lyst kød. Man kan f.eks. rulle kammuslinger ind i et blad og lukke med en tandstik og grille eller bage i ovnen. Det giver en fin smag til kødet. Man kan også grille mozzarella i bladene. En god te laves med sort eller grøn te, små stykker ingefær, citronblade og honning.
Med venlig hilsen
Jens Thejsen
Konsulent, underviser og forfatter, www.jensthejsen.dk
Søg i forhandlerguiden:
Flerårige spiselige planter til haven
At dyrke spirer, er ved at blive et hit.
Land Højbede og Plantekasser
Over 200 forskellige sorter krydderurter
Søkjærgård Samsø økologiske Skovlandbrug
Mange slags frø til lækre krydderurter
Krydderurterne plantes også i staudebed.
Økologisk besøgshave
Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Krydderurter > Kan citronblade bruges i maden?
Kommentarer
Der er 2 kommentarer til denne tekst. Læs kommentarer…