Hvilke æblesorter er velegnede til æblekage og æblegrød?
Kan fx Royal Gala bruges? Eller er Cox orange, Belle de Boskoop eller Ingrid Marie bedre?
Med venlig hilsen
Christina Sørensen, august 2007
Jeg må indrømme, at jeg aldrig har forsøgt at bruge Royal Gala i madlavning – det er et spiseæble. Jeg tror ikke den er velegnet.
De tre andre, du nævner kan alle bruges, men modner først senere på efteråret. Belle de Boskoop er rigtig god. Bramley er også et godt madæble. Af tidlige sorter her i september kan du bruge Filippa og Guldborg med et rimeligt godt resultat. Filippa giver meget saft, så her skal du helst ikke tilsætte andet end lidt vand.
Med venlig hilsen
Karna Maj
Tidligere redaktør for Havenyt.dk, Karnas Køkkenhave
Søg i forhandlerguiden:
Flerårige spiselige planter til haven
Gamle sorter af frugttræer på vildstamme
Udlejning af mosteri
Søkjærgård Samsø økologiske Skovlandbrug
Gamle danske sorter
Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Frugt og bær > Æbler > Hvilke æblesorter er velegnet til æblegrød og -kage?
Kommentarer
Der er 1 kommentar til denne tekst. Læs kommentarer…