På denne side finder du kommentarer til teksten Kan hvide ribs spises? Hvis du vil skrive en ny kommentar, kan det være en god idé at læse teksten først.
Skrevet af: Henning Fra Den Grønne Cottage, 12. august 2003 kl. 23.46
- og hvordan skaffer man perleribs, stribede ribs og aandre gamle ribssorter?
Skrevet af: Heine Refsing, Center For Bio-Diversitet, 2. september 2003 kl. 23.21
Hej
Sorter som den stribede Perleribs og lignende gamle sorter er ikke i handlen, det er derfor de kaldes "gamle".
Nogle af de sorter, der er i handlen f.eks. Hvid Hollandsk, har faktisk næsten ligeså mange år på bagen som nogle af de forsvundne "gamle" sorter – de har bare været mere heldige.
De gamle sorter, der er forsvundet fra markedet, kan i nogle tilfælde findes gennem medlemsskab af de foreninger, der arbejder med at bevare gamle sorter, som Frøsamlerne og Center for Bio-diversitet.
Ribs er iøvrigt en spændende bærsort med masser af variation i både farve og smag hos de forskellige sorter. Der har endda eksisteret en kernefri sort, som vi har efterlyst i flere år! Der står stadig en flaske økologisk rødvin og venter på den der genfinder den kernefrie ribs.
På Center for Bio-diversitets hjemmeside er der en artikel om variationen i ribssorter.
venlig hilsen
Heine Refsing, Center for Bio-diversitet
www.alco.dk/biodiverse
Skrevet af: Henrik Ahlmann, 3. september 2003 kl. 21.43
Hvide ribs har den fordel at fugle ikke er videre interesseret i dem, -som i de røde. Det drejder sig om signalværdi (ligesom grønne vindruer ikke er så efterstræbte som blå).
Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.
Her er du: Forsiden > Forum > Kommentarer > Kommentarer til »Kan hvide ribs spises?«