På denne side finder du kommentarer til teksten Snapseurter i juli og august. Hvis du vil skrive en ny kommentar, kan det være en god idé at læse teksten først.
Skrevet af: Kirsten, 21. juli 2003 kl. 19.49
Jeg har lavet en Rejnfan snaps for ca 20 år siden.
Den smager fantastisk og er hverken stram eller bjesk i smagen, men rund og fin hvis man ikke vidste bedre, ville man aldrig drømme om, at der var tale om en Rejnfan.
Skrevet af: Robert Larsen, 25. juli 2005 kl. 10.41
Vi har fået en bekendt til at lave porse snaps til os med vodka som basis.Den er som beskrevet bare blevet bedre og bedre med tiden.Allerbedst er det at trække på friske grønne blade -ca. 1 dl blade pr 0.7 l flaske og så er det bare at gøre som børn jule aften...vente -vente -vente...
Skrevet af: Malene Fra Hillerød, 13. september 2005 kl. 12.21
Jeg vil gerne lave brombærsnaps af bærrene fra min have. Snapsene skal være julegaver til min familie, men jeg er lidt i tvivl om fortolkningen af hvordan man bærer sig ad.
Når der står at snapsene har godt af at trække længere, betyder det så med eller uden bær.
Altså skal jeg
1) Tage bærrene op efter en uge og derefter lade den trække videre
ELLER
2) lade bærrene ligge i snapsen til den skal foræres væk/smages på til jul
?
Håber der er nogle kloge snapsebryggere der kan hjælpe.
Skrevet af: Kirsten Sanders, 13. september 2005 kl. 17.31
Jeg ville foreslå dig at lade bærrene ligge i snapsen i 34 uger, og derefter lagre snapsen i 69 måneder. Så smager den fremragende.
Skrevet af: Søren Baggesen, 6. juli 2006 kl. 21.41
Det undrer mig lidt at I ikke har perikum med blandt sommerens snapseurter det er da ellers en klassiker. Pluk den tidligt i blomstringen så der kommer mange halvt udsprungne knopper med, det giver den flotteste farve. Hæng urterne med hovederne nedad et lunt tørt sted og lad dem tørre mindst tre uger (hvis I glmmer dem gør detikke noget,deholder sagtens). Pluk blomster og knopper og lad dem trække i en uges tid. Kan drikkes efter tre uger, så er farven flottest. Men det er en af dem der modner, jo længere jo bedre. Og den modne snapses brune farve er også rigtig pæn.
Skrevet af: Jes Kasper Klittum, 7. juli 2006 kl. 9.05
Hej Søren,
Perikum, er det det samme som den plante der på dansk hedder "prikbladet perikon"?
Skrevet af: Kirsten Sanders, 7. juli 2006 kl. 9.42
Hej Jes
Perikum eller perikon findes i forskellige varianter.
Den variant, der hedder prikbladet perikon er den, der er bedst til at lave snaps af.
den kendetegnes ved en firkantet stængel, og hvis man kigger igennem et blad op mod lyset kan man tydeligt se, at der er små "huller" i bladet.
Når jeg laver snaps af prikbladet perikon, plukker jeg ikke udsprungne blomster (kun det gule) direkte ned i en flaske med Brøndum. Jeg synes, at de friske blomster giver betydeligt bedre smag end tørrede.
Den skal så trække i max 1 uge.
Herefter kan den straks drikkes, men som omtalt ovenfor bliver den kun bedre og bedre, jo længere den modnes.
Jeg har perikonsnaps, som er ca 4 år gammel. Den er ganske vist blevet mere gylden end rød, men smagen er uovertruffen.
Venlig hilsen
Kirsten
Skrevet af: Jes Kasper Klittum, 7. juli 2006 kl. 9.48
Hej Kirsten,
Tak for dit svar jamen så er jeg jo næsten velsignet. Vi har prikbladet perikon ud over det hele i vores have og på brakmarkerne omkring huset. :)
Taber blomsterne i styrke hvis de er sprunget ud?
Skal blomsterne blive i snapsen medens den trækker eller skal man tage blomsterne fra efter en uge? Jeg forstår ikke helt om du mener den kan trække videre med blomster i 4 år eller om det er uden blomster.
Hvad med bladene? Jeg har hørt at de mørke prikker i bladende indeholder olier, som man kan bruge til te, og som skulle virke som lykkepiller er det rigtigt?
Skrevet af: Kirsten Sanders, 7. juli 2006 kl. 11.46
Hej Jes
Blomsterne taber ikke væsentligt i styrke, men de bliver let "inficeret" fra sværmende insekter, og disse suger jo også nektaren, som er smagsgivende.
Du skal lade blomsterne blive i snapsen i en uge. Herefter filtreres, og den stilles mørkt.
Jeg kender ikke til det med bladene. Men det er vist rigtigt, at man kan bruge dem til te.
Læs mere om det her: www.bionordic.dk/page.asp?id=441
Venlig hilsen
Kirsten
Skrevet af: Lise L, 7. august 2007 kl. 1.08
Hej
Jeg var inde i en gammel landsby i Norge her var der i en af køkkenhaverne plantet til med gamle dages planter jeg "faldt" over én hvor der stod den kunne bruges til kryddersnaps. Den hedder KVAN ligner i form en bjørneklo men man skulle passe på ikke at tage fejl af de 2 men snapsen skulle blive eminent.
Hilsen
Annalise
Skrevet af: Kirsten Sanders, 9. august 2007 kl. 9.57
Kvan giver en fantastisk snaps. Du kan lave snaps af både friske nye skud (om foråret), af frøene og af rødderne.
Du kan faktisk også lave syltet kvan af stængler, skåret i små stykker.
Kvan og bjørneklo er meget nemme at skelne fra hinanden.
Kvan har cirkelrunde blomster og bladene har en anden tilhæftning til stænglen. Se om kvan her: da.wikipedia.org/wiki/Kvan, og om bjørneklo her: da.wikipedia.org/wiki/K%C3%A6mpe-Bj%C3%B8rneklo.
Jeg har selv kvan i haven. Det er en to-årig plante, som først blomstrer 2. år.
Skrevet af: Per Krogvig, 30. juli 2009 kl. 0.24
Hej.
Sidste år d. 25. august, plukkede jeg et syltetøjsglas med valdnødder (CA. 2025 STK.) som jeg kvartede, og kom vodka på. Der stod den til d. 6. november hvor den blev filtreret. Blev filtreret igen 1 måned senere, og igen 14. juni, og fortyndet 1 til 3. Den dufter rigtig godt, men det er ligesom om der mangler noget i smagen. jeg læste et sted om en der puttede en vanillestang i flasken, er det det man skal gøre? Skal den sødes? Nogle forslag?
venlig hilsen Per
Skrevet af: Wina Fiona, 30. juli 2009 kl. 1.13
Ahornsirup går rigtig godt sammen med valnøddesprut.
Skrevet af: Kirsten Sanders, 30. juli 2009 kl. 20.13
Næste gang vil jeg foreslå, at du lader valnødderne trække i mindst 6 og gerne 12 måneder.
Herefter skal snapsen filtreres en enkelt gang, og så skal den bare stå og hygge sig i 1224 måneder.
Herefter smager den fantastisk og behøver ingen tilsætningsstoffer.
Skrevet af: Palle Roch, 23. august 2009 kl. 21.36
Når en kryddersnaps skal trække længere er det med urten/blomst eller bærrene i, men hvis de skal lagres længere er det uden urt/blomst og bær eller for den sagsskyld rødder.
med venlig hilsen Palle Roch
Oldermand
Bornholms SnapseLaug
E-mail: palle@roch.dk
www.palle roch.dk
Skrevet af: Green, 30. august 2009 kl. 23.09
Det latinske navn "officialis" betyder ikke "godkendt til medicinfremstilling". Det betyder bare at læger engang har brugt det til medicin. Nogle af arterne med det efternavn er stærkt giftige.
Skrevet af: Ole Madsen, 18. november 2010 kl. 14.23
Jeg er helt klart til snaps med perikon. Det er nemlig dejligt afstressende. Det skulle være godt mod vinterdespression, så jeg laver selv snaps af perikon, som jeg drikker i vinterhalvåret. På www.sundhedslex.dk/perikon.htm læste jeg, at perikon har en nyttig virkning mod mild depression, så det passer godt overens med vinterdepression.
Skrevet af: Ulla Danielsen, 21. november 2010 kl. 15.29
Hej Ole
Det lyder spændende
Hvordan laver du snapsen?? Hvilken snaps og hvilke dele af planten og hvor meget??
Mvh
ulla
Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.
Her er du: Forsiden > Forum > Kommentarer > Kommentarer til »Snapseurter i juli og august«