Forum

Kommentarer til »Hvornår er det bedst at udføre en styning af et stort lindetræ?«

På denne side finder du kommentarer til teksten Hvornår er det bedst at udføre en styning af et stort lindetræ? Hvis du vil skrive en ny kommentar, kan det være en god idé at læse teksten først.

1 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: K. Thranborg, 19. april 2007 kl. 19.50

Vi har et asketræ stående midt i haven og det skygger nu alt for meget, kan det beskæres nu / stynes eller skal det vente til efteråret.

Kapper man bare alle grenene af i en passende højde, så træet igen kan dane en ny krone.

På forhånd tak

2 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: K. Thranborg, 19. april 2007 kl. 19.52

Vi har et asketræ stående midt i haven og det skygger nu alt for meget, kan det beskæres nu / stynes eller skal det vente til efteråret.

Kapper man bare alle grenene af i en passende højde, så træet igen kan danne en ny krone.

På forhånd tak

3 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Carl Cramer, 15. januar 2008 kl. 7.04

Jeg vil gerne styne tre 16 år gamle lindetræer, men er lidt betænkelig, fordi jeg mener at have hørt, at der er 2 slags lindetræer – småbladet og storbladet – og at det kun er den ene slags, man med godt resultat kan styne. Kan nogen fortælle mig, hvorledes det faktisk forholder sig.

4 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Jens, 26. januar 2008 kl. 17.17

Alle træer tager skade af en styning. De vil med tiden rådne ned gennem stammen. Men hvis man ønsker at styne, skal det gøres om vinteren, fordi der gerne skal komme vanris(erstatningsskud). Hvis du accepterer problemerne, kan både småbladet og storbladet lind stynes.

Man skal være klar over, at man efter en styning har fast arbejde med at tilbageskære vanris enten hvert år eller mindst hvar 7. år

5 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Sanne, 5. oktober 2008 kl. 23.32

Behøver man at tilbage at tilbageskære vanris?

Kan ikke finde begrundelse herfor på nettet...?

6 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Jens T., 6. oktober 2008 kl. 19.31

Når man styner, er det vigtigt at have en plan for fjernelse af vanris. Jo længere tid der går mellem fjernelsen af vanris, jo størrer sår efterlades. Lader man helt være, vil vanrisene blive lange og tunge. Ofte brækker de derefter af og efterlader et endnu større sår. F.eks. kan man se de fynske stynede træer, hvor man har opgivet at fortsætte med at fjerne vanris. Vanrisene på disse træer er knækkede og træet er fyldt med svamp.

Nyt svar til emnet »Hvornår er det bedst at udføre en styning af et stort lindetræ?«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Kommentarer > Kommentarer til »Hvornår er det bedst at udføre en styning af et stort lindetræ?«

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider