Her finder du bøger om svampe. Bøgerne er ordnet efter udgivelsestidspunkt – den nyeste kommer først.
Thomas Læssøe
En guide til de 30 bedste spisesvampe, hvor man finder dem og forvekslingsmuligheder. Anden halvdel af bogen er nogle meget lækre opskrifter med de indsamlede svampe.
Thomas Læssøe: Find og spis de bedste svampe. Gyldendal 2010. 96 sider. 130 kr.
Jan Vesterholt
Ny udgave af håndbogen med næsten 1000 danske svampearter, der præsenteres med udseende, voksesteder, udbredelse, lugt, smag og om den er spiselig eller giftig. Her kan man finde næsten alle de svampe, som man finder i den danske natur. Alle svampearter er illustreret med et stort foto. I et kortere afsnit fortælles lidt om svampenes biologi, svampegrupper og at samle svampe. Bogen er lidt for stor og tung til at have med på svampeturen.
Jan Vesterholt er biolog og svampeekspert.
Jan Vesterholt: Danmarks svampe. Gyldendal. August 2009. 480 sider. 299,95 kr.
Torben Gang Rasmussen
I Natur og Museum 1/2007 præsenteres 22 nøje udvalgte, gode spisesvampe, som ikke kan forveksles med giftige arter. Med andre ord en god start for dem, der indtil nu ikke har turdet samle svampe. Enkelte af de udvalgte arter er der dog en lille risiko for at forveksle med andre, men kun med arter, som ikke smager af noget eller har en dårlig smag. Der er en meget omhyggelig beskrivelse af, hvordan man kender arten, og der er gode fotos – også af de få arter man kan forveksle med. Der er en svampekalender i heftet. Ved hver enkelt art er der en opskrift med en enkel tilberedning af de indsamlede svampe.
Torben Gang Rasmusen er forfatter og svampeekspert.
Torben Gang Rasmusen: 22 sikre spisesvampe. Natur og Museum 46. årgang nr. 1, 2007. 36 sider. 60 kr + forsendelse. Online bestilling hos Naturhistorisk Museum eller på tlf. 8612 9777.
Jan Vesterholt
En felthåndbog ned 1000 danske svampearter, der præsenteres med udseende voksesteder, udbredelse, spiselighed. Her er der mulighed for at finde stort set alle de svampe, som man støder på ude i naturen. Alle svampe er illustreret med et stort foto. I et kortere, indledende afsnit fortælles mere generelt om svampenes biologi, svampegrupper og det at samle svampe.
Jan Vesterholt er biolog og svampeekspert og ansat i Vejle Amt.
Jan Vesterholt: Danmarks svampe. Gyldendal. September 2004. 480 sider. 399 kr.
Thomas Læssøe
En lommeguide, der beskriver de mest velsmagende spisesvampe, som man kan finde ude i den danske natur. Hver art er illustreret med flere fotos, og der er fotos og omtale af giftige arter, som man kan forveksle den med.Mindre, indledende afsnit om samling af spisesvampe, rensning og opbevaring.
Thomas Læssøe er svampeekspert ved Københavns Universitet og kendt forfatter af svampebøger.
Thomas Læssøe: Find de bedste spisesvampe. Gyldendal. September 2004. 96 sider. 129 kr.
Torben Gang Rasmussen
I bogen beskrives de giftige svampe i den danske natur. Desuden mere generelt om spisesvampe og giftige svampe og svampegifte.
Torben Gang Rasmussen: Giftige svampe. Natur og Museum 22. årg. nr. 2, 1983. 2. udgave 1995. ISBN 87–89137–46–9. 32 sider. Online bestilling hos Naturhistorisk Museum eller på tlf. 8612 9777.///
Hvad mon der er for en svamp, spørger vi ofte? En svampebog er derfor en god ting at have med på tur. Denne her er nem at finde frem til og uden forvekslingsmuligheder – det er en Skade-blækhat, Coprinus picaceus, der lugter grimt som dårlig ånde og er ikke en spisesvamp. Foto: Karna Maj
Søg i forhandlerguiden:
Køb bogen Fantasilater
Se alle bøgerne i webshoppen
Bøger om ingefær.
»KRYDDERURTER« bogen for urteelskere
Læs boganmeldelser i Praktisk Økologi
Bøger om hønsehold.
Her er du: Forsiden > Inspiration > Bøger > Bøger om svampe
Kommentarer
Der er 0 kommentarer til denne tekst. Læs kommentarer…