Peber og chili

Chili i blomst

Besat af chili

Chilplanter er smukke, især de buskede småbladede typer, og man får som belønning en fantastisk masse chili til at spise. Læs artikel…

Chilidyrkning – en hot passion

Chili er en karakterstærk frugt. Den er stærk og kan brænde, så man fælder en tåre, og så kan den noget helt særligt i mad.

Chili

Chili – prøvedyrkning af 19 sorter i koldhus

Afprøvning af 19 chilisorter i koldhus – vurdering af plantevækst, frugtstørrelse, udbytte, smag.

Peberfrugter på friland

Det er fantastisk fra midt i juli og til oktober at kunne plukke store, modne peberfrugter ude i sin egen have. Men det kræver tidlig forkultivering.

Hot – hottere – hottest

På Scoville-skalaen kan man få et mål for, hvor stærk de forskellige chilisorter er i forhold til en almindelig grøn peber som ‘Bell’.

Høst og opbevaring af chili

I sensommeren er der ofte mange flere modne chili, end man kan nå at spise, og man kan så enten tørre chilierne eller fryse dem ned.

Chili – om smag og anvendelse

Der findes flere chiliarter og tusindvis af sorter, men her omtales kun de sorter, som Camilla Plum selv dyrker og er glad for at bruge i maden.

Forhandlerguide

The Plant Explorer

Kæmpe udvalg af græskar- og bønnefrø.

Naturplanteskolen

Flerårige spiselige planter til haven

Solsikken

Alt til den økologiske have

Gartneri Toftegaard

Øko planter til den spiselige have

Hvidløg og Vin

Øko sættehvidløg, 5 efterårssorter

Økologiens Have

Frø og udplantningsplanter, samt have

Bjarne’s frø og planter

Alt fra hele verden

Frøsnapperen

Frø til de mest smagfulde grøntsager

Her er du: Forsiden > Køkkenhaven > Grønsager > Peber og chili

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider