Skorzonerrødder er en dejlig spise, og selv om de sætter top her i maj, så er roden stadig lige velsmagende. Det er faktisk den eneste overvintrende grønsag i haven, som kan høstes her i maj. Men det er meget svært på en kraftig jord at få hele roden med op, da den ofte er 30–50 cm lang.
Det gælder om at få hele skorzonerroden med op. Foto: Karna Maj
Jeg har lerjord, men jeg har fundet en brugbar metode. Med en greb løsner jeg jorden hele vejen rundt, men uden at brække greben så langt bagover, at roden knækker. Når jorden er løsnet, fjerner jeg jorden inde omkring roden 15–20 cm ned, så jeg kan komme ned og få godt fat med hele hånden omkring roden. Den kan så trækkes op med et meget langt og sejt træk. Når man er lige ved at opgive, så løsner den sig pludselig, og op kommer den og ofte med en intakt rodspids – men kun hvis det er en lige rod. Hvis den har forgreninger, så kommer den enten slet ikke, og der må løsnes mere jord, eller den kommer op med nogle knækkede siderødder.
Hvis det er en rod med forgreninger, knækker nogle af siderødderne næsten altid under optrækningen, og de begynder at »bløde« med den hvide mælkesaft. Foto: Karna Maj
– Karna Maj
Søg i forhandlerguiden:
Hvidløg tager kampen op med slidgigt.
Alt til den økologiske have
Det usynlig hegn mod uønskede dyr.
Økologisk besøgshave
Billige solide stauder – Se webshoppen
Se Danmarks største frø udvalg
Brug eventyrlige Blomstersalater
Dyrkningskurser, smagninger m.m
Søkjærgård Samsø økologiske Skovlandbrug
Grøntsags- & blomsterfrø til køkkenhaven
Her er du: Forsiden > Tips og ideer > Køkkenhaven > Hiv hele skorzonerroden med op
Kommentarer
Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…