Spørg eksperterne

Kan man spise både blomst og blade af blomsterkarse?

Vedr. tallerkensmækker/blomsterkarse. Kan man spise både blomst og blade?

Med venlig hilsen
Laila Bøtker, april 2003

Svar

Du spørger til blomsterkarse, som er en dejlig krydderurt og sommerblomst. Planten har jo fået sit navn fordi den smager af karse og blomsterne pynter flot i en salat. Blomsterne er mildt karsesmagende, og bladene er skarpt karsesmagende. Spis bladene i tynde strimler, og brug dem sparsomt, men drys gavmild med blomsterne. De umodne frø kan syltes ligesom kapers, men sjovere er det at indsamle de tørre frø og bruge dem ligesom sort peber i maden.

Med venlig hilsen
Anemette Olesen
Forfatter og foredragsholder, Skarresøhus

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Naturplanteskolen

Flerårige spiselige planter til haven

Staudemarken

Billige solide stauder – Se webshoppen

Hvidløg og Vin

SÆTTEHVIDLØG, spisehvidløg og biovine

Gartneri Toftegaard

Anderledes øko grøntsager

Frøsnapperen

Grøntsags- & blomsterfrø til køkkenhaven

Søkjærgård Samsø

Søkjærgård Samsø økologiske Skovlandbrug

Økologiens Have

Økologisk besøgshave

Land Højbede

Land Højbede og Plantekasser

Solsikken

Alt til den økologiske have

Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Køkkenhaven > Kan man spise både blomst og blade af blomsterkarse?

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider