Vedr. tallerkensmækker/blomsterkarse. Kan man spise både blomst og blade?
Med venlig hilsen
Laila Bøtker, april 2003
Du spørger til blomsterkarse, som er en dejlig krydderurt og sommerblomst. Planten har jo fået sit navn fordi den smager af karse og blomsterne pynter flot i en salat. Blomsterne er mildt karsesmagende, og bladene er skarpt karsesmagende. Spis bladene i tynde strimler, og brug dem sparsomt, men drys gavmild med blomsterne. De umodne frø kan syltes ligesom kapers, men sjovere er det at indsamle de tørre frø og bruge dem ligesom sort peber i maden.
Med venlig hilsen
Anemette Olesen
Forfatter og foredragsholder, Skarresøhus
Søg i forhandlerguiden:
Flerårige spiselige planter til haven
Billige solide stauder – Se webshoppen
SÆTTEHVIDLØG, spisehvidløg og biovine
Anderledes øko grøntsager
Grøntsags- & blomsterfrø til køkkenhaven
Søkjærgård Samsø økologiske Skovlandbrug
Økologisk besøgshave
Land Højbede og Plantekasser
Alt til den økologiske have
Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Køkkenhaven > Kan man spise både blomst og blade af blomsterkarse?
Kommentarer
Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…