Spørg eksperterne

Skal man beskære vin en gang eller løbende?

Jeg har læst nogle bøger om beskæring af vindruer, men der er en ting som jeg aldrig syntes at jeg får svar på. Skal man vente til midt på sommeren, og så beskærer planten en gang, så den har de 6–7 blade per klase, beskrevet i et andet svar. Eller skal man løbende beskærer den så man beskærer den så snart den har det ønskede antal blade.

Med venlig hilsen
Michael Bruun Kristesnen, maj 2003

Svar

Du skal vente til midt på sommeren, før har den ikke de 7 blade. Og så trimme spidsen af. Herefter kniber du nye sideskud over ét blad.

Med venlig hilsen
Jens Michael Gundersen
Vinbonde og forfatter, Hideaway

Kommentarer

Der er 1 kommentar til denne tekst. Læs kommentarer…

Relaterede sider

Forhandlerguide

Gamlefrugtsorter.dk

Gamle sorter af frugttræer på vildstamme

Naturplanteskolen

Flerårige spiselige planter til haven

Gartneri Toftegaard

Gamle danske sorter

Søkjærgård Samsø

Søkjærgård Samsø økologiske Skovlandbrug

Spiroggro

Udlejning af mosteri

Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Frugt og bær > Vin > Skal man beskære vin en gang eller løbende?

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider