Jeg har hørt om champagnepære igennem min kone, som fik en pære fra en mor til et af de børn, hun passer. De er flyttet fra kommunen, så nu søger jeg her igennem et svar.
Champagnepære skulle være en sort eller tilnavn, men hvor finder jeg det.
Med venlig hilsen
Jesper Højgaard, juni 2012
Vi har to svar til dig – og ved ikke, hvilken der er den rigtige i forhold til den pære, som din kone fik foræret.
Vores ekspert i frugt Boi Jensen, De gamle sorter, har dette svar:
Jeg har aldrig hørt om sorten, men fandt på Obstbau en omtale af Champagner Bratbirne. Det er en pære, der udelukkende bruges til most og brændevinsfremstilling, altså ingen spisepære. I Tyskland og nogle lande syd for os opdeles pærerne i spisepærer og mostpærer. I Danmark har vi stort set ingen tradition for fremstilling af most af pærer, men det ændrer sig. F.eks. er det en rigtig god ide at blande pæremost med 5–10% i æblemosten. Men så taler vi om almindelige spisepærer.
En anden mulighed er, at det er japanpære, der også kaldes nashi, Pyrus pyrifolia samt Pyrus ussuriensis og har åbenbart tilnavnet champagnepære. Nashi kan godt vokse i Danmark. Boi Jensen siger, at han har podet træer med nashi, men er holdt op igen, da de efter hans mening ikke rigtig smager af noget. Du kan læse mere om nashi i artikelen Nashi
Med venlig hilsen
Karna Maj
Tidligere redaktør for Havenyt.dk, Karnas Køkkenhave
Søg i forhandlerguiden:
Søkjærgård Samsø økologiske Skovlandbrug
Udlejning af mosteri
Flerårige spiselige planter til haven
Gamle sorter af frugttræer på vildstamme
Gamle danske sorter
Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Frugt og bær > Pærer > Findes der en champagnepære?
Kommentarer
Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…