Jeg ønsker at vide om det. man i mine barndomsår kaldte Per Smed æble, stadig eksisterer. Er det måske Tyrrestrup?
Med venlig hilsen
Mogens Mehlsen, maj 2007
Æblesorten Per Smed må ikke sammenlignes med Tyrrestrup, men nogle kan måske godt komme til at forveksle de 2 sorter, hvis de bare ses på billeder. Der er dog markente forskelle, så der er ikke så meget at tage fejl af. Per Smed er tidligt moden og har kort holdbarhed – og Tyrrestrup er typisk først klar efter 1. oktober – bedst en måned senere.
Sorten har specielt været kendt på egnen i og omkring Mors. Frugterne spises i september og ganske lidt ind i oktober, ved modenhed er farven gullighvid og hvidt frugtkød med sød smag. Sorten er forholdsvis langsomt voksende og tilmed meget sund.
Et billede af frugten kan ses på min hjemmeside De gamle sorter.
Med venlig hilsen
Boi Jensen
Podemester, De gamle sorter
Søg i forhandlerguiden:
Søkjærgård Samsø økologiske Skovlandbrug
Gamle sorter af frugttræer på vildstamme
Gamle danske sorter
Udlejning af mosteri
Flerårige spiselige planter til haven
Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Frugt og bær > Æbler > Findes æblesorten Per Smed stadigvæk?
Kommentarer
Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…