Jeg har hørt, at man i England spiser bær af fuchsia – det skulle være en stor delikatesse. Hvilke sorter drejer det sig mon om? Er alle sorter spiselige? Hvordan anvendes bærrene?
Med venlig hilsen
Bente Hansen, februar 2010
Den art, man høster bær af i Sydamerika, er den, som også kan dyrkes på friland herhjemme, nemlig hækfuchsia, Fuchsia magellanica. I Chile kaldes bærrene »chanchitos«, og de bliver lavet til en fin marmelade
Kilde: Claudio Donosa Zegers og Carlos Ramírez Carcía: Arbustos Nativos de Chile. 1997, ISBN 956–7173–19–2, side 56–57.
Se Camilla Plums artikel om spiselige blomster og bær af Fuchsia
Med venlig hilsen
Sten Porse
Pensioneret faglærer, myrica.dk
Søg i forhandlerguiden:
Gamle sorter af frugttræer på vildstamme
Udlejning af mosteri
Flerårige spiselige planter til haven
Gamle danske sorter
Søkjærgård Samsø økologiske Skovlandbrug
Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Frugt og bær > Hvilke slags fuchsia har spiselige bær?
Kommentarer
Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…