Taphrina pruni
Blommepung skyldes svampeangreb, som angriber blommer, mens de endnu er små. De misdannes, bliver aflange, flade og krumme og overfladen rynkes. Tilsidst dækkes blommen med en hvidlig belægning, og først på dette tidspunkt bliver det direkte synligt, at der er tale om et svampeangreb.
Svampen angriber blommetræer, men er ikke så almindelig. Den er nogle år udbredt, andre år ses den næsten ikke. Årsagen hertil kendes ikke, men skyldes antagelig klimaforhold.
Den angriber de små blommer i juni. Nogle af de angrebne blommer kan blive hængende på træet og smitte næste års blommer.
Blommer angrebet af blommepung i forskellig udviklingsfaser Foto: Karna Maj
Frugtkødet modner ikke, men forbliver grønt. Kødet er smagløst og sejt. Der er ingen sten i blommen, men i stedet for et hul.
Blomme (kræge, mirabelblomme, reineclaude og sveskeblomme).
Til sidst bliver de angrebne blommer helt rynkede og indtørrede og er dækket med en hvidlig belægning. De skrumper yderligere ind og bliver til små mumier. Foto: Karna Maj
Denne artikel er del af et projekt mellem Miljøstyrelsen og Havenyt.dk og har til formål at nedsætte forbruget af sprøjtemidler i danske haver. Projektet er finansieret af midler fra Pesticidhandlingsplanen.
Søg i forhandlerguiden:
Alt til den økologiske have
Utøj hos høns,Biologisk bekæmpelse.
Nyttedyr til drivhuset og haven.
Beskyt afgrøder med insektnet – bionet
Her er du: Forsiden > Skadedyr og plantesygdomme > Svampesygdomme > Blommepung