Forum

æbletræ med mange sygdomme

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Dagny Ziegler, 26. juni 2016 kl. 18.32

Mit James Grieve espaliertræ, som står i vores lille gårdhave, og som efterhånden er 10 år gammelt, lider af en del forskellige ting:
æbleviklere som det værste - til det formål har vi år hængt en ferromonfælde op, og den fanger massevis af æbleviklere. Så er der hvide fluer, masser af blade med forhøjede pletter (grønne på forsiden af bladene, brune på bagsiden), larver der ligger i et spind i kanten af blade, blade med, nogle smådyr, der graver brune gange i bladene. Spørgsmålet er dels, hvad disse forskellige skadedyr er, og dels om vi kan sprøjte med insektsæbe nu hvor æblerne allerede er der - vil æblerne tage skade af det? Vi har også et paradisæbletræ og et par slyngroser - måske har vi bare for mange ting på vores 70 m2? På forhånd tak for hjælp.

1 af 1 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Claus K Madsen, 26. juni 2016 kl. 21.45

Du kan godt sprøjte med insektsæbe. Det er forlængst regnet af når du høster æblerne.

Insektsæbe består af (taaataaa) sæbe. I mere afstumpede tider vaskede man uartige børns mund med sæbe. Det smagte grimt, men det siges at ingen tog skade af det ;-)

Nyt svar til emnet »æbletræ med mange sygdomme«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Skadedyr og plantesygdomme > æbletræ med mange sygdomme

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider