Skrevet af: Penille Prehn-Mehlsen, 2. august 2003 kl. 12.49
.fordi jeg på denne side skal læse om karbid, salmiakspiritus(hvis eneste ulempe er brune pletter i plænen!), salt m.v.
I kan selvfølgeligt ikke bestemme hvad folk skriver det ved jeg men måske reklamere lidt mere for hvad det er for en side i har med økologisk indgangsvinkel.
Jeg er selv ny som "selvforsyner" og er desværre ikke 100% økologisk (feks. må jeg køre 140 km. for at skaffe øko-foder til mine dyr- så det er fravalgt) Men jeg er meget interesseret i de "rette" metoder alligevel.
Også så skuffer det mig at jeg ikke kan få fornuftige svar på mine spørgsmål. Mit spørgsmål om bier blev besvaret med en henvisning til et gammelt nr. af P.Ø.- hvilket ville svare til et lige så gammelt svar om "dræber" sneglene.
Spørgsmål om gæs- er der ingen der kender svar på (Jo, selvfølgelig mine idoler Plum og mand/ eksperterne, som jeg prøver når de kommer tilbage)
Findes der andre forum'er der måske kunne interessere mig?
Jeg troede at PRAKTISK økologi også indebar en vis grad af selvforsyning udover chilli,tomater og hvide gulerødder.
Måske kunne der etableres et forum her på siden hvor der kan udveksles erfaringer om samspillet mellem dyrende / jorden /afgrøderne?
Jeg ved godt det ikke er "pænt" at kritisere når der er så mange frivillige kræfter der gør et godt skykke arbede og jeg skal da gerne selv melde mig når jeg er blevet lidt klogere og fået noget erfaring jeg troede bare at i havde samlet de bedste kræfter- inden for det jeg mener er praktisk økologi- nemlig selvforsyning.
Hilsen Penille som dog stadig hænger på.
Skrevet af: Penille Prehn-Mehlsen, 2. august 2003 kl. 14.01
Tilføjelse : jeg har selv fundet en del alternertiver til jer på nettet så det skal i ikke ulejlige jer med.
Desuden siger i jo også at det er økologisk HAVEbrug i giver jer af med, hvorfor en del af min kritik er uberettiget. VH. Penille
Skrevet af: Clara Andersen, 2. august 2003 kl. 23.03
Prøv at bruge søgefunktionen øverst i højre hjørne, på dine emner.
Og prøv at gennemse "Fri debat" øverst til venstre på denne side. Samt gamle spørgsmål til "Spørg eksperterne". Så vil du finde mængder af diskussion om vidt forskellige ting.
Skrevet af: Karna Maj, 3. august 2003 kl. 1.17
Kære Penille Prehn-Mehlsen
Jeg er da glad for at du stadig hænger på, selv om du er skuffet. Og kritik er meget velkommen det er det, vi bliver bedre af. Jeg håber, at du også fremover vil være med til at præge debatten her i forum på Havenyt.dk.
Formålet med Havenyt.dk er at få flere til at dyrke mere have på en miljøvenlig og meget gerne økologiske måde. Det forsøger vi at gøre dels ved at inspirere og dels ved at videregive information om økologiske dyrkningsmetoder.
Når du læser om karbid mod muldvarpe og andre ikke særligt miljøvenlige forslag fra nogle af brugerne, så sig din mening herom ved at deltage i debatten. Det er bedre at få disse metoder diskuteret her på Havenyt.dk, end at de kun findes "derude i praksis" og anbefales kritikløst fra mund til mund.
Alle artikler under menupunktet "Dyrkningsmetoder" er økologiske dyrkningsanvisninger, så her skulle du gerne kunne finde nogle interessante artikler.
Havenyt.dk vil i mange år endnu være under opbygning det er et meget stort emneområde. Tænk bare på hvor mange og tykke havebøger og -leksika, der findes. Og desværre kan vi heller ikke altid besvare alle spørgsmål tilfredsstillende. Faktisk får vi så mange spørgsmål, at vi ikke engang kan overkomme at besvare alle. Men vi gør en indsats og så må vi bede brugerne om at huske på, at det er en aldeles gratis service, vi yder.
Landsforeningen Praktisk Økologi, som driver Havenyt.dk, udgiver også tidsskriftet Praktisk Økologi, og her er alle artikler om økologisk havebrug og levevis, og her behøver du ikke at læse om karbid m.m. I tidsskriftet er der længere artikler, hvor der er bedre mulighed for at behandle de ofte meget komplekse sammenhænge mellem jord, planter og dyrkningsmetoder. Men tidsskriftet har også en hel del mere inspirationorienterede artikler, da vi i redaktionen mener, at inspiration er lige så vigtig som viden. Ser du på indholdet over år, så er her masser af artikler om selvforsyning og økologisk dyrkning. Se mere om tidsskriftet på www.oekologi.dk/tidsskriftet/
Med venlig hilsen
Karna Maj, redaktør
Skrevet af: Gitte Tjørnehøj, 7. august 2003 kl. 9.44
Kære Pernille...
Jeg synes omgående du skal melde dig ind i praktisk økologi.
Bladet og dets artikler er virkelig god læsning og anvisninger at blive klog af. jeg elsker at læse dem fordi de NETOP går i dybden med emnerne (fagligt).
Du må skelne mellem debattørers "tilfældige" meninger og kommntarer i et åbent forum og reel faglig information som er i de artikler, som er "godkendt" og lagt ind på siden. Også på andre sider du kommer til at bruge.
Hvis man vil have hjælp i den kaliber, som du ønsker det ligner konkret konsulent bistand så koster det som regl penge. Mange...
jeg har ikke fundet mange andre sider som er lige så lødige og stabile som denne. Om end forum'et ikke rigtigt er kommet i gang.
Håber du finder den hjælp du har brug for. Det er jo et kæmpe område at sætte sig ind i. Jeg har selv kolonihave på 5 år og hvert år lærer jeg nyt og møder nye udfordringer, som jeg så må finde ud af at løse økologisk. Det er både tidskrævende og hårdt arbejde.
Det jeg øver mig mest i er vel egentlig at fokusere på de ting, som lykkes. For der er ALTID ting som går galt og den ærgelse kan man bruge MEGET tid på.
God kamp... Når du bliver gammel er du nok blevet rigtigt god til at dyrke have det trøster jeg i hvertfald mig selv med.-)
mvh
en almindelig bruger og abb. på Praktisk økologi
Skrevet af: Penille Prehn-Mehlsen, 7. august 2003 kl. 21.39
Mange tak for henvisningerne til jeres blad Praktisk Økologi.
Jeg kunne selv være kommet med dem da jeg har fået tidskriftet i årevis!
Det er et FREMRAGENDE skrift og mine forventninger til disse sider (Havenyt) har netop været at de ville være en forsættelse af PØ. så at der kom dialog efter de gode artikler. Men sådan gik det åbenbart ikke.
(for at undgå yderlige henvisninger så får jeg ALLE ikke-specialiserede havemagasiner der udkommer i dette land- + en del fra landbruget)
Skrevet af: Karna Maj, 8. august 2003 kl. 9.00
Kære Pernille Prehn-Mehlsen
Da vi i Landsforeningen startede Havenyt.dk var det på en bevilling fra Den Grønne Fond, og med en forpligtelse til at lave et havenetsted for alle danske haveejere for at fremme en mere miljøvenlig havedyrkning og give haveejerne et fælles mødested. Det forsøger vi fortsat at leve op til, og her skulle da gerne være masser af debat om havedyrkning.
Men Landsforeningen Praktisk Økologi har også sin egen hjemmeside og nu med lige så god en funktionalitet som Havenyt.dk, men det ved du som medlem jo alt om. Her er der også et debatforum, hvor medlemmer og andre kan diskutere. Også gerne indholdet af bladets artikler. Se mere på www.oekologi.dk/
Med venlig hilsen
Karna Maj, redaktør
Skrevet af: Penille Prehn-Mehlsen, 9. august 2003 kl. 0.44
Undskyld Undskyld
og det er meget pinligt, det vidste jeg simpelthen ikke. At "vi" havde vores egen hjemmeside med debat forum.
Skrevet af: Bjm, 11. april 2004 kl. 9.17
Glæd dig dog i stedet over at dette er ganske gratis og især frivilligt at gå ind på disse sider.
Vi er mange som bruger alt hvad vi kan herfra og bl.a. drager stor nytte af henvisningerne til sider (også andre steder) hvor emnet kan læses.
Skrevet af: Kirsten Andersen, 31. maj 2005 kl. 23.04
Når man er en landsforening, med bevillinger fra den grønne fond og med forpligtigelse til at fremme miljørigtig havebrug, burde der så ikke være en eller anden form for justits fra redaktøren eller den ansvarshavende på siden, mht. hvad der kan optages. Her tænker jeg på mange af de vandvittige råd om at pøse dieselolie, salmiakspiritus og andre kemikalier i jorden for at dræbe snegle, udrydde mælkebøtter mv. Jeg mener; hvis der er så mange der bruger siderne her, så er der jo også rigtigt mange der måske tror at når det står her på siderne ja så er det helt ok! Der er ikke mange af de råd jeg har læst om "djævle-uddrivelse" der er specielt miljørigtige eller helt ufarlige. Om ikke andet så skulle de råd ikke stå alene, men følges op med kommentarer af eksperter på området.
Med venlig hilsen Kirsten
Skrevet af: Grete Larsen, 1. juni 2005 kl. 3.17
Til Kirsten Andersen.
Hej Kirsten! Vi kan jo ikke redde hele verden!Og hvis der er folk der tror,at dieselolie er næring til mælkebøtter,så kan du ikke gøre dem bedrevidende ved hjælp af justits og kontrol.
Men det kunne jo være,at du kunne få en god debat igang?
Hvis du læser højere oppe på denne side,så finder du redaktørens to svar,henholdsvis d.3.8. og 8.8 2003. Ser du,-det gode ved denne landsforening Praktisk oekologi,-det er netop,at den er så "bred",-og ikke "frelst" på nogen måde. Den er faglig,saglig og folkene bagved foreningen,er rigtig gode til at svare helt almindeligt på vores spørgsmål.Kan de ikke selv svare,så får du nogle gode link,-så du selv kan gå videre.
På min jord,har jeg meget skvalderkål,-og ved at spørge her på siden har jeg fået rigtig mange,-rigtigt forskellige råd til afskaffelse af denne plante.Men jeg har nu besluttet at leve et fornøjeligt liv, i selskab med min have,og skvalderkålen,-og har ved manges hjælp,dels i "forum" og "Fri debat" og dels hos "eksperterne" fundet ud af en løsning til et fornøjeligt haveliv.
Det gælder om at få noget til at gro ved siden af skvalderkålen,som er ligeså villigt. Og nu står skvalderkålen og ser helt lille ud i selskab med en smuk Bjerg-knopurt,gul almindelig fredløs,døvnælder og mælkebøtter.De gror i kanterne,såvel i marken som heroppe omkring græsplænen.De trækker mange insekter og sommerfugle.
I tidsskriftet Praktisk Økologi,som udgives af folkene bag "Havenyt",kan du finde gode artikler bl.a. om sammenhængen mellem jord, planter og måden at dyrke dem på. Ingen snak om dieselolie,salmiak-spiritus og karbid.
Venligst Grete.
Skrevet af: Karna Maj, 1. juni 2005 kl. 9.03
Kære Kirsten Andersen
I forum har vi ingen censur på, hvad læserne skriver. Det er et debatforum, og det er vigtigt, at vi også får diskuteret alle de metoder, som bliver brugt ude i haverne, som ikke er særligt miljøvenlige.
I vores forum bliver de kommenteret af haveejere, som har en mere miljøvenlig holdning, og dermed vil de, der bruger de mindre miljøvenlige metoder, finde ud af at det måske ikke er så smart. Og navnlig får de præsenteret alternative forslag til at løse problemerne på en mere miljøvenlig måde.
Hvis vi fjernede disse emner, så ville de bare fortsat florere fra haveejer til haveejer som gode råd.
Hvis du og andre støder på steder i forum, hvor der er alt for mange råd om at bruge stoffer og metoder, som skader miljøet, uden at de bliver kommenteret, så send en mail til redaktionen, Så går jeg ind og giver en kommetar, kommer med alternative løsninger og henviser til relevante artikler.
Du kan også selv gå ind og kommentere det jeg kan jo fornemme, at du har et engagement for at dyrke haven miljøvenligt. Fortæl om, hvordan du løser problemet i din have.
Med venlig hilsen
Karna Maj, redaktør
Skrevet af: Winnie, 6. juni 2005 kl. 20.20
Og så har man jo også lov til at bruge sin sunde fornuft og selv sortere i de råd man får, ikke?
Skrevet af: Birthe Dahl, 5. maj 2009 kl. 18.48
Hej
Jeg er så glad for at kunne få råd og vejledning, når jeg har haft brug for det og høre hvad andre gør, for at få planterne til at trives bedre.
Jeg takker for for de mange gode råd og læser dem med stor interesse. Selvfølgelig sorterer jeg også i de råd, der gives og bruger fornuften, som Winnie skriver
Tak fra én der altid glæder sig til læse nyhedsbreve fra
havenyt.
Venlige hilsener fra
Birthe Dahl
Skrevet af: Hans Åge Pedersen, 5. maj 2009 kl. 21.51
Vi har et spændende debatforum her i spalterne, men der er nogle, desværre, som forsøger at opdrage på os andre, forsøger at vurdere vores forhold til tilværelsen/dyrkning. Er vores dyrkningsforhold ikke lige i tråd med deres opfattelse, men smil dog lidt og indse at I måske gror for høje skyggetræer ind over naboens terrasse, som de lige glæder sig til at sidde og drikke kaffe på. Eller har investeret energi og forventninger til at frøet i urtehaven udvikler sig til dét poserne lover. Skal vi dog ikke stadig glæde os til vi forventer, og være enrådig? håp
Skrevet af: Martin P, 5. maj 2009 kl. 23.33
Jeg er enig i det, Birthe Dahl skriver. Havenyt.dk har de bedste nyhedsbreve man overhovedet kan finde! Det hænger selvfølgelig også sammen med, at de altid er tilpasset situationen i forhold til vejr osv.
Skrevet af: Eivin Knidsen, 12. juni 2009 kl. 20.57
Kemi i haven bør undgås. punktum.
Mvh Eivin (^_^)
Skrevet af: Birthe Dahl, 11. oktober 2009 kl. 19.30
Hej i derude
Nu takker haven snart af for i år. jeg takker også for alle de gode indlæg, der har haft min interesse og, hvor jeg har kunnet lære, at gøre det bare lidt bedre for planterne i min lille have, der er min store interesse.
tak til havenyt fordi i er der og til alle jer, der sender jeres erfaringer ind bliv ved med det
hilsen Bibi Dahl
Skrevet af: Mogens; E., 11. oktober 2009 kl. 19.43
Hej Birthe.
Tak for de pæne ord.
Hilsner fra os andre.
Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.
Her er du: Forsiden > Forum > Ris og ros > Jeg er skuffet.