Forum

Kombineret tjørnehæk

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Ingerlise Olesen, 12. september 2006 kl. 12.54

Hej med dig

Vi skal plante en ny hæk ved vores sommerhus, og overvejer en kombination af hvidtjørnehækplanter og rødtjørnebuske. Hvordan tror du, det vil se ud? Vi vil gerne have noget, der kommer bær på til fuglene, og det er et naturområde, hvor hækken støder op til en gangsti.

Med venlig hilsen
Ingerlise Olesen

1 af 1 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Boi Jensen, 12. september 2006 kl. 20.57

Hej Ingerlise
Det kan godt være det kan se godt ud i den tid, de blomstrer, men du må ikke regne med det giver noget af betydning til fuglene.

Hvis du virkelig vil noget til fuglene – er der 2 rigtigt gode buske – så kan du vælge at klippe eller ej – men en fordel er det at klippe, så bestemmer du højde og bredde.

Bærmispel spicata – en høj næsten søjleformet busk – den bliver uklippet 3–4 meter og den er eminent til både skjul og noget mad til fuglene. Bærrene spises allerede sidst i juli.

Malus sargentii er flot på alle årstider – er en prydæblebusk – og drosselfuglene æder bærrene i november, når bladene efter de har fået efterårsfarver og faldet på jorden. Derefter står den tæt og flot med skinnende grene indtil den i foråret fyldes totalt af blomster – derefter løvspring.

En ekstra fordel ved begge de foreslåede er at der er ingen torne og ingen problemer med diverse sygdomme, som tjørn nemt får.

Planterne er ganske lidt dyrere, men kan plantes med over den dobbelte afstand som hvis du plantede tjørn. Rødtjørn er desuden rimelig dyr, fordi den er podet.

Venlig hilsen Boi Jensen
www.de-gamle-sorter.dk

Nyt svar til emnet »Kombineret tjørnehæk«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Prydhaven > Kombineret tjørnehæk

Søg:

StΓΈt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider