Forum

Fagus Sylvatica

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Helene, 11. november 2005 kl. 16.12

Hvilken forskel er der på en blodbøg

Det drejer sig om hhv en Fagus Sylvatica ''Purpurea'' og en Fagus Sylvatica ''Atropunicea''.

Jeg søger blodbøg, der skal stå som solitære klodser i bede m paprikafarver. Jeg er blevet anbefalet sidstnævnte, men har kun kunnet finde den førstnævnte hos planteskolerne.

På forhånd tak for svaret.

1 af 4 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Knud Halskov, 11. november 2005 kl. 19.32

Ja, det er et "godt" (dvs.vanskeligt) spørgsmål, Helene. Den du søger, altså Fagus Silvatica'Atropunicea', er den eneste blodbøg, jeg har har kunnet finde i diverse havebøger/leksika. Med hvilken begrundelse, blev den anbefalet?

2 af 4 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Helene, 11. november 2005 kl. 21.22

Tak for hurtig respons.

Det fortaber sig vist ''hvorfor'' den blev anbefalet, men en plantekyndig skulle hjælpe mig med ''opstramning'' af min forhave, der altså er m paprikafarver – det er tanken atropunieca ikke skal blie særlig stor – solitært stå som klodser etc.

Men som sagt planteskoler jeg har spurgt på står med den anden og synes de ''da må være ret ens'' – det kan meget vel være – vi snakkede om forskellen på frøformerede og podede, om navneforskellen kunne komme deraf...

Det bragte vist ikke yderligere med sig, dette svar.

På forhånd tak for yderligere svar.

3 af 4 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Boi Jensen, 13. november 2005 kl. 21.57

Hej Helene
Du er inde i et specialistområde, som vil tage år at komme til bunds i. Hvis jeg fortæller at der findes en hollandsk planteskole, der har 300 sorter af bøg (fagus sylvatica). Alle disse sorter skal podes, for at bevare egenskaberne, hvad enten det er farve, form, størrelse eller vækstkraft iøvrigt. De findes fra små dværgformer, der sjældent bliver over 2 meter høje til normal størrelse.

Fagus S. purpurea er den frøformerede røde bøg, der bliver meget variabel i farven – og det røde kommer først for alvor frem ved solens hjælp.

Den anden Fagus s. Atropunicea – er en podet type med sikre, meget mørkerøde blade og bliver et stort træ, forudsat der ikke beskæres kraftigt.

Der findes også mange andre "røde former", som kunne være interessante, når du vil have dem i bede. Måske nogle med søjleform, hængende eller hvad med en dværgbøg eller "bregnebøg" med røde blade?

Mere interesseret kan du få en liste over sorter og de fleste kan der findes billeder af på internettet, se f.eks. www.esveld.nl

4 af 4 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Helene, 14. november 2005 kl. 7.59

Tak for et godt og brugbart svar.

Jeg bliver jo helt svedt ved tanken om alle de valg jeg kan foretage – og så er det bare en parcelhushave jeg står med. Det begrænser jo tingene en del – Og et megastore træer skal de aldrig blive til, men farven, den vil jeg være sikker på -
Jeg kigger lige på hollands-siden – og tak for tippet.

Ha' en go dag fortsat -

Nyt svar til emnet »Fagus Sylvatica«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Prydhaven > Fagus Sylvatica

Søg:

StΓΈt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider