Forum

Ud med plæneklipperen nu?

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Ingeborg Hansen, 25. december 2013 kl. 20.10

Hej
Vores græsplæne ligner noget der kunne være Irland. Tænker så småt på at klippe, hvis det bliver tørvejr inden frost og inden længe.
Mange hilsner
Ingeborg

1 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Peter A., 26. december 2013 kl. 10.11

Det er en dårlig ide , en græsplæne skal være langhåret her i vinterperioden , det modvirker sneskimmel og mos..............

Peter A.

2 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Ingeborg Hansen, 26. december 2013 kl. 13.01

@Peter A.
Jeg havde den opfattelse at en lang græsplæne netop giver sneskimmel, fordi græsset lægger sig ned under en snedyne og/eller bliver slattent, danner et kompakt tæppe og derved udvikler sneskimmel. Det tror jeg stadigvæk lidt på, selvom du skriver det modsatte.
Med hilsner
Ingeborg

3 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Anonym bruger 1, 26. december 2013 kl. 13.51

@Ingeborg

Du har en hel del ret.

Men.
Hvis der slås, skal det afslåede fjernes. Ellers gør det ondt, værre.
Hvis der ikke slås, har betydning, om jorden er frosset inden der kommer sne. Det ved man så ikke på forhånd.
Der må helst ikke gås eller køres på græsset med snedække. Især ikke ved tung tøsne og med frostfri jord under. (iltmangel).

Vh. HP

4 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Mogens; E., 26. december 2013 kl. 20.07

Sneskimmel er en svampesygdom som udvikles optimalt når græsset er langvarigt dækket af sne. Svampen har den særlige egenskab, at den kan vokse ved temperaturer helt ned til minus 6°C. Ved 0°C trives den så fortrinligt at den kan skade græsset i voldsom grad. Under snedækket har svampen perfekte forhold til at kunne udvikle sig, da sneen isolerer og holder temperaturen omkring 0°C samtidig med, at græsset svækkes på grund af manglen på lys. Dermed er grunden lagt til at der kan opstå store skader. Er græsplænen først angrebet af sneskimmel kan græsset ikke reddes. Det eneste man kan gøre, er at fjerne det døde græs ved rivning - hvilket er lettest i en periode med tørt vejr. Derefter kan de bare pletter jord eftersås med græs, dog tidligst i april. Ønsker man at forebygge sneskimmel, kan man slå græsset tæt sent om efteråret og fjerne det afslåede græs og andet dødt materiale.

5 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Ingeborg Hansen, 26. december 2013 kl. 21.23

Hej Mogens
Tak for din forklaring
Vejret har jo længe været efterårsvejr - og græsset vokser stadigvæk, så vil jeg gå ud fra at det er ok at slå græs hvis der skulle blive tørvejr en af dagene. Vi fjerner altid græsafklippet. Vi kører med opsamler.
Mange hilsner
Ingeborg

6 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Peter A., 26. december 2013 kl. 22.27

Have nyt ekspert Sten Porse anbefaler mindst 6 cm græshøjde vinteren over, hvis man vil undgå sneskimmel , en gammel huskeregel var at en æske husholdingstændstikker skulde helst være dækket af græs når den stod på højkant i græsplænen om vinteren..........

Peter A.

Nyt svar til emnet »Ud med plæneklipperen nu?«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Prydhaven > Ud med plæneklipperen nu?

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider