På denne side finder du kommentarer til teksten Hvordan forvandles grusbelagt jord til køkkenhave? Hvis du vil skrive en ny kommentar, kan det være en god idé at læse teksten først.
Skrevet af: Helle B., 8. juni 2011 kl. 21.32
Perlegrus? Er det ikke småsten og ikke egentlig grus?
Mvh
Helle
Skrevet af: Henning Rolapp, 12. oktober 2014 kl. 5.18
Nu er det jo nok for sent.
Men det er altid en god vejleder i denne verden, at gøre det der er naturligt.
Fjern gruset og selvfølgelig også fiberdugen. Den energiske ville så bagefter grave området igennem for at løse op for jorden. Den mere magelige ville få en maskine til det.
Det lidt mere interessante ville være, blot at tage en greb og tage et stik og blot hive lidt i greben for at løsne jorden, Den greb er vist det vigtigste redskab i en økologisk have.
Herefter smides der diverse organisk affald på, gerne grønt af forskellig slags for at sikre sig, at der er nok kvælstof til nedbrydningen. Der fyldes herefter stadigt nyt organisk affald på efterhånden som dette materiale nedbrydes og trækker ned i jorden, så jordoverfladen bliver synlig. Husk at jorden skal kunne ånde, ALTID. Rødder behøver ilt for at fungere.
Efter et halvt års tid kan du så småt begynde at dyrke jorden. Du kommer nok ikke udenom også at bruge en god blandingsgødning i altfald i starten, - Men det må kun hviskes i dette forum.
Du skal nok også tilføre dolomitkalk, hvis ikke nedbrydningsprocesserne skal gå i stå.
Mængden af dolomitkalk afhænger af den mængde af organisk affald du kommer på.
Efter nogle få år har du sikkert en udmærket jord. Og den vil blive stadig bedre.
Skrevet af: Henning Rolapp, 12. oktober 2014 kl. 5.23
Jeg manglede desværre at få med, at jeg først bruger en plæneklipper til at pulverisere dette organiske afffald.
Det letter hele nedbrydningsprocessen.
Skrevet af: Anja Egeriis, 12. oktober 2014 kl. 8.48
Henning - der fås masser af økologisk gødning, det er på ingen måde nødvendigt at bruge andet end det...
Skrevet af: Tom Andersen, 12. oktober 2014 kl. 9.05
Henning, kan du ikke uddybe den med Dolomitkalken?
Skrevet af: Henning Rolapp, 12. oktober 2014 kl. 10.21
Hej Tom
Det er egentligt en gammel erfaring jeg gjorde mig, at omdannelsen gik meget i stå hvis man ikke tilfører kalk. Problemet er imidlertid at man egentligt skal tilføre så "lidt" som muligt, fordi for meget er med til at fremme nedbrydningen af det organiske materiale, og så er man jo lige vidt med de store anstrengelser. Det er jo det der sker med det almindelige landbrug med gødning og kalkning, at man mineraliserer jorden og humusindholdet falder. ( så vidt jeg er orienteret)
Men de biologiske processer kræver deres og det skal man være opmærksom på.
Man kan også læse om det på Wikipedia, hvor der også er beskrevet en masse interessante emner om jordbrugsforhold, Kompostering, Jordstruktur m.m. Se f.eks. under Kompostering: da.wikipedia.org/wiki/Kompostering
Mht. til brugen af specifikt Dolomitkalk, er det fordi det ud over kalcium også indeholder 10 % magnesium, og magnesium er der generelt en stor mangel på i danske jorde, hvis man altså ikke netop direkte gøder med det.
Dolomitkalk er altså en "gratis" måde at tilføre magnesium.
Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.
Her er du: Forsiden > Forum > Kommentarer > Kommentarer til »Hvordan forvandles grusbelagt jord til køkkenhave?«