På denne side finder du kommentarer til teksten Rucola – salat med masser af smag. Hvis du vil skrive en ny kommentar, kan det være en god idé at læse teksten først.
Skrevet af: Preben Pontoppidan, 11. juni 2003 kl. 18.37
Jeg er enig i at rucola er en dejlig salat. Men der er altid en masse gule pletter af skadedyr. Er der nogen der ved hvad det er og hvad kan man gøre.
Skrevet af: Henrik Ahlmann, 11. juni 2003 kl. 22.56
De gule pletter skyldes sikkert de små jordlopper, der angriber kålfamilien, som rucola findes i. Ved angreb kommer gule pletter og små huller i bladene. Jordlopper kan være rigtig træls. De trives på tør jord, og bryder sig mindre om jordække, fugtig jord og god kompost. Du kan lave en kraftig te, et afkog, af malurt eller drysse lidt aske på bladene.
Malurtblandingen får bladene til at smage dårligt på de små planter og virker afskrækkende. Brug 3 g til 1 liter vand og sprøjt planterne med en forstøver med den afkølede te. Der bør filtreres før anvendelse i forstøveren så ikke dysen og sien stopper til. Effekten aftager efter nedbør.
Skrevet af: Camilla Plum, 12. juni 2003 kl. 8.49
Jordlopper er det næsten enklest at bekæmpe med vand, de trives kun når jorden er tør. Hold bedet fugtigt mens planterne er små, når de når op over 5–8 cm kan de ikke følge med længere. Men ofte handler det bare om at rucolaen er sået for tæt. Der skal være mindst 5 cm mellem planterne hvis de skal nå at blive rigtigt store.
Elelrs prøv den flerårige rughetta, Diplotaxis tenuifolia, den smager af mere end rucola og er nemere at have med at gøre.
Camilla Plum
Skrevet af: Preben Lundquist, 11. juli 2007 kl. 20.44
Rucola er en skøn og meget velsmagende salat til alt. Hvordan opbevarer man bedst salaten når den er plukket. Vi kan have den meget kort tid, uanset hvordan vi opbevarer den. Er der et godt forslag?
Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.
Her er du: Forsiden > Forum > Kommentarer > Kommentarer til »Rucola – salat med masser af smag«