På denne side finder du kommentarer til teksten Må mælkebøtter kommes i kompostbunken? Hvis du vil skrive en ny kommentar, kan det være en god idé at læse teksten først.
Skrevet af: Randi Lauridsen, 15. juni 2006 kl. 22.24
Kan varmkompostering gøre kål på skvalderkåls rødder?
Skrevet af: Søren S Duun, 15. juni 2006 kl. 22.56
Hej Randi
Rødderne fra skvalderkål kan ikke overleve en varmkompostering, men hvis denne ikke fungere kommer problemet igen. Hvis du vil være hel sikker kan du lægge rødderne ned i en sort plastpose og herefter sætte denne ud i solen nogle timer/dage (alt efter hvor meget at du har i sækken). Så er de med garanti kogte og herefter klar til komposten. En anden metode er at lægge dem i vand så de med tiden rådner.dette kan tage 1- 2 uger. Vandet hælder du så i komposten. Selvom planten er meget sejlivet, så er der grænser for,hvor meget den kan tåle at blive udsat for...Held og lykke.
Skrevet af: Anne Marie Marckmann, 11. september 2006 kl. 9.45
Kære Anette Asplund,
du skriver, at mælkebøtterødder kan spises – kan du (eller andre) henvise til nogle gode opskrifter? Vi har _mange_ mælkebøtter, så det var skønt, hvis vi kunne få lidt nytte af dem!
Skrevet af: Brian, 11. september 2006 kl. 15.40
Har hørt man kan bruge dem i salat man skal hvist sætte en spand over dem så bladene bliver lyse
eller som de ikke må lave fotosymtese
Skrevet af: Brian, 11. september 2006 kl. 15.44
Skrevet af: Karna Maj, 12. september 2006 kl. 23.24
På frøfirmaet Urtegartneriets hjemmeside kan man læse en artikel om at bruge mælkebøtte i mad.
Her står også, at man kan købe særligt velegnede sorter til dyrkning. Jeg har et sted set frø til salg, men det var måske hos firmaet Frøposen, som er lukket.
I Urtegartneriets artikel er der en beskrivelse af, hvordan franskmænd dyrker mælkebøtter i render for at kunne blege dem ved at dække med blade, halm o.l.
www.urtegartneriet.dk/Portraetter/Maelkeboette.htm
Skrevet af: Lis Knudsen, 14. maj 2011 kl. 21.18
Vi har 2 vandbeholdere på 300 l. hvor hanen er utæt, her putter vi alt ukrudt i.
Det får lov til at bliver kogt, hvorefter det bliver til væske og kompost.
Væsken bruger vi som gødning og når vi er sikre på at der ikke findes frø mv tilbage bliver komposten anvendt.
Vi fandt ud af metoden, da vi havde puttet ukrudt i nogle 10 l. spande med låg, som stod i solen, her blev ukrudtet hurtigt omdannet til væske og kompost. Lugten er meget landlig, men hvad gør det når vi er kommet af med mælkebøtter, brændnælder, skvalderkål og andet ukrudt.
Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.
Her er du: Forsiden > Forum > Kommentarer > Kommentarer til »Må mælkebøtter kommes i kompostbunken?«