Skrevet af: Charlotte Olden-Jørgensen, 20. september 2008 kl. 18.22
Nu har mine radiser (flere sorter) stået og blomstret smukt et stykke tid, mest til glæde for bierne. Og så opdagede jeg at der er kommet nogle fine frøbælge på.
Jeg ved godt at de bliver til radsisefrø hvis jeg lader dem være, men kan de spises? og hvad med blomsterne, er de spiselige?
Skrevet af: Lilium, 20. september 2008 kl. 19.19
Ja bælgene fra radisefrø er faktisk en delikatesse.
Der eksisterer sorter der udelukkende dyrkes med dette formål.
Jeg har i år sået mine japanradiser lidt for tidligt (i slutningen af juni) og de er alle gået i stok.
Imidlertid har jeg aldrig oplevet så mange frøstande på radiser som de har-de ligner nærmest en overdimentioneret rapsplante med kæmpebælge der smager fantastisk som frisk grøntsag.
Har brugt dem i salat som radiseerstatning til alles tilfredshed.
Jeg har tænkt mig at gentage succeen til næste år.
Formentlig vil jeg kunne høste friske bælge til frosten kommer.
Ud over dette er det en fantastisk biplante-sommerfugleplante.
Skrevet af: Charlotte, 21. september 2008 kl. 11.01
Ja, og i wok er skulperne (hedder de) også fantastiske, eller bare med salt til og en øl. Den hvide radisse münchen bier, er specielt til dette formål.
Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.
Her er du: Forsiden > Forum > Køkkenhaven > Radisefrø – og -bælge