Skrevet af: Nina Møller Christensen, 1. august 2005 kl. 18.30
Jeg vil gerne sylte i år, men opskrifterne siger bare, man skal sylte, når rønnebær og hyben er modne, men ike noget om, hvornår de er det. Er der nogen, som har et endegyldigt svar?
Skrevet af: Karsten, 5. marts 2007 kl. 22.42
Ja – – datoen skifter efter vejret, men hvis du holder øje med en håndfuld rønnetræer, så vil de sande experter solsorte og andre drosselfugle vise dig hvornår det rette tidspunkt er, de piller nok lidt før tiden, men når det enkle træ er klart så lever de næsten kun af det til det er tømt, og så skal man være parat til at høste inden fuglene tager det hele, der kan så gå dage/uger før det næste træ er klar, men hvis man har tid og mulighed er dette en sikker garanti for at høste rønnebær når de er absolut bedst.
Hyben er så mange forskellige slags at man kun kan smage sig frem.
Disse bær og en hel masse andre nordiske arter har det til fælles at de bliver bedre når de har fået frost, men hvis man skal konkurere med fuglene i milde vintre må man snyde: Høst før frost rens dem og giv dem en uge i dybfryseren inden du bruger dem.
Skrevet af: Ja Det Gad Du Godt At Vide, 2. november 2007 kl. 10.32
Jeg hader bare rønnebær og hyben
Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.
Her er du: Forsiden > Forum > Køkkenhaven > Rønnebær og hyben