Skrevet af: Lars Holt, 31. marts 2024 kl. 15.44
Jeg dyrker mange ærter, men det er kun et mindretal, jeg spiser friske. De øvrige får lov til at tørre på planten, og indgår i vinterens forråd. Jeg synes, at det er den nemmeste måde at dyrke dem på.
Og der er kostmuligheder fra forretter over hovedretter til deserter, hvor ærter kan være basis.
Jeg har i år 12 sorter.
Ærterne indeholder fint med protein, og kan erstatte meget af kødet.
Men er der andre end mig, der bruger ærterne som tørreærter?
Hvis ikke, så prøv det!
Der kommer en artikel inkl. opskrifter om ærter i Frøsamlernyt til efteråret.
Skrevet af: Lars Holt, 7. april 2024 kl. 14.21
Skal jeg opfatte tavsheden som at jeg er en af de få, der bruger tørrede ærter i madlavningen? I går glip af meget!
Skrevet af: Søren Duun, 7. april 2024 kl. 21.03
Hej Lars.
Herhjemme bliver ærter spist lige så hurtigt som de kan dyrkes og så bliver der ingen ærter at pille . Selv bælgene får hønsene.
Desuden kan man ofte få øko ærter til billige penge i det lokale supermarked, at det ikke er arbejdet værd at pille dem selv.
Så hvis andre på Havenyt har samme problem som mig så forstår jeg godt at de tavse..:-)
Men jeg ved godt at hjemme dyrket friske ærter smager bedst...
Skrevet af: Lars Holt, 8. april 2024 kl. 14.52
Jeg skal måske omformulere mit spørgsmål til om I bruger tørreærter i madlavningen.
Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.
Her er du: Forsiden > Forum > Køkkenhaven > Tørreærter