Forum

Dyrke champignon

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Klaus, 24. april 2005 kl. 22.22

Jeg har fået 12 kubikmeter champignonkompost og er næsten færdig med at fordele det i haven. Jeg har bla. smidt en kubikmeter champignon-kompost ind under mit arbejdsbord i drivhuset. Arbjedsbordet er 80 cm bredt og 120 cm langt og står op i et hjørne, hvor væggene er muret. Under arbejdsbordet er det mest egnede sted, hvor jeg kan opnå en jævn temperatur og fugtighed.

Hvis der nu er lidt rester af mycelie, temperatur og fugtighed er den rette, kan det så lade sig gøre, at der kommer nogen champignon?

Er der særlige forhold jeg skal være opmærksom på?

mvh. Klaus

1 af 20 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Christian Garbenfeldt, 25. april 2005 kl. 8.05

Hej Klaus

Inden du får champignonkomposten er den varmet så meget op at alle ukrudtsfrø og mycelier er døde.

Du skal ikke regne med der kommer champignon.

Hilsen Christian

2 af 20 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Klaus, 25. april 2005 kl. 17.41

Øv – men under alle omstændigheder kan jeg da bruge komposten i mine blomserbede.

Tak for svaret, mvh. Klaus

3 af 20 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Ruth, 5. februar 2006 kl. 21.00

Hej

hvordan dyrker man champignonger? er det en frø eller hvad og hvor kan man købe det?

eller er det noget spesiel jord? og hvor kan man få det?

med venlig hilsen ruth

4 af 20 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Klaus, 6. februar 2006 kl. 13.41

Champignon formers ved sporer, der typisk tilsættes en våd halmballe. Hvis temperaturen, luftfugtigheden og lysmængden ellers bliver passet omhyggeligt, så kan man være heldig at der kommer champignoner.

mvh.

Klaus

5 af 20 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Pia Munch, 23. februar 2006 kl. 14.50

Hej
Jeg har lige fået en del champost og ønsker at sprede det ud i haven. Jeg har tænkt på mine jordbær, må de få det her sidst på vinteren, eller får jeg kun en masse flotte blade og ingen bær til sommer

6 af 20 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Britta Gilder, 11. juni 2006 kl. 16.33

Hej,

Hvor kan man købe champignon mycelium i Danmark? Jeg har fundet nogle websider i udlandet, hvor man kan købe hele kulturer med jord osv. Må man indføre det i Danmark?

Må man indføre ren Mycelium fra udlandet til Danmark?

Venlig hilsen

Britta

7 af 20 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Ditlev Leutholtz, 7. januar 2007 kl. 18.12

Hej jeg ønsker at begynde at dyrke champignon derhjemme – hvorledes kommer jeg nemmest igang og er der et sted, eller nogen der har gode erfaringer som de vil øse af? mvh. ditlev

8 af 20 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Hans Åge Pedersen, 9. januar 2007 kl. 20.39

Det er nogle spændende spørgsmål I kommer med angående champignon.

Jeg er kommet en del på disses dyrkningsområder og mener at dyrkerier/gartnere skifter gromaterialet hvert år, hvis det er tilfældet er det den korteste vej til telefonbogen – eller nettet at finde dem. Flere avertere ligefrem med at de sælger det.

Jeg her smuldret rester af mine indpluggede, især mark- og agerchampinon ud på de mange velklippede (off.) plæner der findes overalt (det jeg kan overkomme). Gad vide om det har anden formådenhed end min motion?

Jeres muceliumssnak formoder jeg at finde sig i drysseriet. Hvad tro I. håp

9 af 20 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Hans Åge Pedersen, 9. januar 2007 kl. 20.58

Forøvrigt tro jeg at den opvarmet champignon-muld er den naturlige varme der opstår ved alm. forbrænding som C.G. omtaler. En naturlig varme mulden selv opstår med ved dyrkningen, og produktet har behovet for. håp

10 af 20 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Tina, 10. januar 2007 kl. 4.57

Hej Pia

Champost indeholder meget kalk, og jeg mener at have hørt at jordbær ikke er glad for kalk.

VH Tina

11 af 20 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Charlotte Ravn, 11. februar 2007 kl. 17.41

Hej
Jeg mener, at jeg tidligere har set champignon-mycelium til salg hos www.lundhede.com, men pt har de desværre kun stammer, podet med shii-take mycelium. Man kunne jo prøve at spørge dem!

vh Charlotte

12 af 20 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Arend Doornbos, 22. februar 2007 kl. 10.55

Man kan købe kasser på nettet de er klare til at dyrkke. du kan finde dem på www.bakker.dk

13 af 20 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Allan, 3. april 2007 kl. 22.36

Der er meget næring i champost, så det bedste er at bruge dette om efteråret, pga. hvis det bliver brugt om foråret vil jordbær kun sætte blade.

Der kan også læses mere om det på
st-restrup-champignon.dk
og klik på C-komopst.

14 af 20 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Nicolai, 2. august 2007 kl. 19.17

Det direkte link til Champignon bakker hos, ja Bakker er: www.bakker.dk/index.aspx?Ntt=Champignon&Ntk=NL&Ntx=mode+matchallany&Nty=1&N=0&D=Champignon

Men er det ikke en smule dyrt? Og hvor lang tid varer sådanne kasser? Der står "flere uger" på siden. Kan man genbruge sporerne?

15 af 20 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Max Spalla, 17. januar 2009 kl. 14.44

Hvad er der af vitaminer og andre gode ting i Champignoner?

Mvh max

16 af 20 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Eivin Knidsen, 18. januar 2009 kl. 15.37

Næringsindhold pr 100g champignon

Vand 92,7 g
Fiber 1,6 g
A-vitamin 2 RE
C-vitamin 2 mg
Folacin 29 µg
Natrium 8 mg
Kalium 361 mg

Mvh Eivin

17 af 20 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Muxima, 14. juli 2009 kl. 16.35

Hej Havenyt.

jeg er en studerende som har fået til opgave at finde ud af svampe markedet i Danmark. fra producenter til detailhandlere. problemstillingen går mere målrettet på shiitake svampe, men en mere generel viden søger jeg også.

har i kontakt til nogle mennesker jeg kan henvende mig til?

håber ikke det er til for megen uleglighed.

Mvh
Muxima Magalhaes

18 af 20 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lone Brems, 14. juli 2009 kl. 21.10

Hej Muxima

Om Shiitake svampe: Kontakt Erik Lund Steffensen på 23729894

Om Champignon: Kontakt via hjemmesiden www.st-restrup-champignon.dk

Jeg håber, du får held med at finde de oplysninger, du søger – hvis ikke, så vend tilbage til siden her!

Med venlig hilsen fra
Lone

19 af 20 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Sofie Kaae Dam, 28. juli 2009 kl. 16.55

Hejsa hvordan ser en champignon ud hygge hejsa hilsen sofie

20 af 20 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Sofie Kaae Dam, 28. juli 2009 kl. 16.55

Hejsa hvordan ser en champignon ud hygge hejsa hilsen sofie

Nyt svar til emnet »Dyrke champignon«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Køkkenhaven > Dyrke champignon

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider