Skrevet af: Mette Lund, 10. september 2016 kl. 8.55
Kan I anbefale en god sort hvidløg at sætte? Nu har jeg prøvet dem fra supermarkedet og de blev OK, men så heller ikke mere.
Skrevet af: Gert Er Glad For Haven, Også For Ukrudt., 10. september 2016 kl. 9.08
Du skulle prøve den der hedder Rød Estisk, den giver nogle store fremragende løg, som samtidig ikke er for krasse i smagen.
Det er et såkaldt slangehvidløg.
Skrevet af: Mette Lund, 10. september 2016 kl. 10.07
De synes bare ikke at være så nemme at opdrive! Men jeg ser at Fuglebjerggaard har dem til 50 kr. stk, hvor mange hvidløg kommer der mon ud af sådan et løg?
Skrevet af: Tom Andersen, 10. september 2016 kl. 11.58
Hvad går du efter, når du giver hvidløget karakteren OK?
Størrelse, smag, holdbarhed, mulighed for at flette ranker o.s.v.?
Skrevet af: Claus K Madsen, 10. september 2016 kl. 12.40
Vigor og thermidrome giver store flotte hvidløg
Skrevet af: Mette Lund, 10. september 2016 kl. 18.24
OK, betyder at smagen var god, men størrelsen var ikke noget at prale af. Det er et større arbejde at pille de små fed.
Skrevet af: Tom Andersen, 10. september 2016 kl. 19.33
Rød Estisk har få store fed og er en hårnakke (slange), som ikke lader sig flette og fylder en del under tørring.
De to Claus nævner plus Mesidrome, som jeg selv har, er blødnakker (artiskoktypen), som alle kan flettes med pæne fed.
Det er mit indtryk, at blødnakkerne holder sig bedst vinteren over.
I en blindtest tror jeg ikke, at jeg selv kan smage forskel på nogen af dem - for mig er de bare hvidløg :)
Dyrker hvert år Rød Estisk, Mesidrome, Fynsk Apoteker og evt. en ny spændende sort, hvis en sådan dukker op.
Skrevet af: Claus K Madsen, 10. september 2016 kl. 20.01
Jeg har engang testet de fem sorter man kan købe i en pakke hos www.hvidløg-vin.dk . Havde mest held med de to ovennævnte. De bliver mindst lige så store som dem i butikkerne og holder sig op mod to år. Nogle af de andre mistede den ydre skal inden høst. Min fejl måske... for mig smager de ens.
Skrevet af: Lars Holt, 11. september 2016 kl. 14.57
Estisk rød er fin, men kan ikke komme ned i normale hvidløgspresser.
Jeg skiver dem, så der er det ikke noget problem.
Skrevet af: Lars Holt, 11. september 2016 kl. 14.58
Ps. Man kan jo også dele dem, så de kan komme i hvidløgspressen.
Det er lettere, end at pille flere mindre fed!
Skrevet af: Lisbeth Antonsen, 11. september 2016 kl. 21.21
Hej Tom,
i indlæg nr. 6 nævner du Fynsk Apoteker. Den har godt nok ikke hørt om før. Er det en særlig fynsk specialitet?
Mvh Lisbeth
Skrevet af: Tom Andersen, 11. september 2016 kl. 21.29
@Lisbeth Antonsen
Det skulle være en variant dyrket mange år på Fyn. Jeg fik den for et par år siden.
Læs her:
www.google.dk/search?q=hvidl%C3%B8g+fyns+apoteker+holt&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-ab&gws_rd=cr&ei=5K_VV5bUH8mssAGF26C4DA
Side 9
Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.
Her er du: Forsiden > Forum > Køkkenhaven > Hvidløg