Skrevet af: Annette Nylev, 21. september 2004 kl. 21.00
Jeg har netop høstet valmuerne i min ellers lille køkkenhave – de er så flotte at jeg accepterer at de står i mellem alt det andet. Gevindsten er derudover at jeg nu høster birkes og de skal bruges til boller :o)
Men ud over valmuerne kommer også jomfru i det grønne i stort antal, og jeg mener at have hørt eller læst at også deres frø kan spises men jeg er lidt usikker på om de bare kan rystes ud af hylsteret ligesom valmuerne.
Er der nogen der har erfaring med det?
Skrevet af: Nette, 22. september 2004 kl. 11.09
Jeg har samme problemstilling herhjemme.
Så vidt jeg ved er nigella-frø det samme som frø fra jomfru i det grønne.
Spørgsmålet herfra er, om det gælder alle jomfru i det grønne? Jeg har tre forskellige farver.
Nigella-frø smager godt (har smagt dem), men er klart bedst til madbrød – da de er ret kraftigt smagende og aromatiske. Lidt "pizza" smagsagtigt med kraftig pebersmag.
M.v.h.
Nette
Skrevet af: Helle-Sofie, 22. september 2004 kl. 16.07
Jo man kan godt spise Jomfru i Det Grønne, jeg skulle lærer at lave ost af en kvinde fra Libanon, hun brugte Jomfru i Det Grønne som krydderi i osten.
Ellers kan jeg ikke huske hvad det skulle være godt til. Men jeg er sikker på at det også kan bruges i andre retter.
Hilsen Helle-Sofie
Skrevet af: Charlotte, 14. maj 2006 kl. 19.20
De er gode i gryderetter og på grøntsager der grilles!
MEn om det er fra alle blomsterne ved jeg ikke, men mon ikke?
Skrevet af: Jonna Lyngesen, 20. juni 2007 kl. 13.12
Hvilken plante er jomfru i det grønne fra? og hvor køber man det? de gængse forretninger kender det ikke findes det måske hos invandrergrønthandlere og hvilket land stammer det fra + jeg synes det smager som pizzakrydderi, jeg har også fået at vide at der findes sort sesam + er de i familie, ordet nigellafrø har jeg også hørt er det samme
v.h.jonna
Skrevet af: Jes Kasper Klittum, 20. juni 2007 kl. 15.40
"Jomfru i det grønne" er ikke en del af en plante, men derimod en plante i sig selv. Du kan købe dem som frø i de fleste planteskoler der sælger sommerblomster.
Skrevet af: Jonna Lyngesen, 21. juni 2007 kl. 14.29
Tak for svar ang. jomfru i det grønne. det er meget sjovt for jeg har lige været i billund og købe frø og de havde aldrig hørt om den?jeg bot p.t. i spanien og har slået det op i min ordbog og på spansk hedder den " ARANUELA",
jeg vil nu spørge min krydderimand her om han kender den! mere herom senere.
jonna
Skrevet af: Jes Kasper Klittum, 21. juni 2007 kl. 18.03
Prøv at spørge ham om "Nigella damascena" eller "Love-in-a-mist". Jeg har dog lige læst at det er "Nigella sativa" der bruges som krydderi. Krydderiet kendes som "Nigella", "Kalonji" eller "Black Cumin"
Der er faktisk en artikel her om den, og så er den endda på spansk:
es.wikipedia.org/wiki/Nigella_sativa
Skrevet af: Carsten Rasmussen, 3. september 2007 kl. 9.09
Jeg vil anbefale jer at gå ind på www.asl-alex.dk eller google. De små sorte pinkante frø det drejer sig om og som bryges i madlavning (til bl.a. brød) stammer fra blomsten Nigella Sativa, som kan dyrkes i Danmark. Frøet skulle efter sigende være godt som naturmidel mod visse typer indvoldsorm.
Skrevet af: Sofie, 2. november 2008 kl. 10.06
Jeg ved at jomfru i det grønne er det samme som nigella – men er det også det samme som sort sesam? Er der nogen der kan hjælpe mig med det?
Hilsen Sofie
Skrevet af: Søren S Duun, 3. november 2008 kl. 22.39
Slægten Sesamum omfatter ti eller tolv arter. I Indien forekommer to arter vilde sesam. Denne dyrkes i USA og i de Vestindiske Øer, og den vokser så langt mod nord som Philadelphia. Så sort sesam er en variant af den almindelige. Jeg har købt sort sesam i Sverige
Skrevet af: Tony Bülow, 1. januar 2009 kl. 17.52
Nigella damascena er kendt som Jomfru i det grønne, og frøene kan da nok godt spises.
Nigella Sativa er også kendt som sortkommen og er den der andvendes i madlavning
Læs nærmere herom på:
www.bh-froe.com/ZC/index.php?main_page=product_info&products_id=694
Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.
Her er du: Forsiden > Forum > Køkkenhaven > Spiselige frø