Skrevet af: John Jensen, 8. august 2014 kl. 11.08
Er der nogen derude der ved om man kan nedfryse Paradisæbler hele, til senere gele ???
Mvh
John
Skrevet af: Villy Mougaard, Blomstergården, 8. august 2014 kl. 16.33
Jeg vil foreslå at prøve med et lille parti, da jeg ved fra anden frugt, at det går ud over pektinen i frugten, når de har været frossen, og dermed evnen til at stivne uden brug tilsætningsstoffer.
Skrevet af: A.M. Lønbæk Planteskole, 8. august 2014 kl. 20.51
Det kan fint lade sig gøre. Man kan altid tilsætte piktin, hvis der ikke bruges sukker nok.
Held og lykke
Anne Marie
Skrevet af: Willy N, 8. august 2014 kl. 21.26
@ A.M.
Det interessante - også ved paradisæblegelé - er vel, at undgå tilsætningsstoffer.
Jeg kender ikke til "kunstig" piktin og ved ikke hvordan det er lavet eller om det kan købes økologisk.
Men også tilsat piktin er selvklart et tilsætningsstof.
Skrevet af: Karin P, 8. august 2014 kl. 23.34
@ Willy N
Pektin er fiber udvundet fra planter og det er næppe mere skadeligt for miljøet at fremstille end sukker er...
Skrevet af: Willy N, 9. august 2014 kl. 0.05
@ Karin P.
Som sagt har jeg ingen viden om, hvad kunstig pektin er.
Men under alle omstændigheder er kunstig pektin et tilsætningsstof.
Og ja. Jeg bruger sukker i geléen. Naturligvis fordi der ikke er tilstrækkelig med sukker i frugten.
"Tingene" hænger vist sådan sammen, at der ikke er pektin i søde frugter.
Uden hverken at have forsøgt, eller tænkt over det tidligere, kan man måske bruge en meget sød æblesort til koge sammen med den kogte/siede paradisæble saft i stedet for sukker.
Men det ville sikkert være i en eller anden opskrift, hvis det kunne lykkedes.
"Kunstig" pektin er udvundet af planter, skriver du. Er det særlige planter eller uspecificerede?
Skrevet af: Ingeborg Hansen, 10. august 2014 kl. 1.11
I denne artikel/reklame for produktet pektin
www.hjemmeproduktion.dk/shop/pektin-pectin-stivelse-994p.html
står der at pektinen er fremstillet af citrusfrugter.
Ingeborg
Ps. Min erfaring er at saft der har været frosset ned har mistet en stor del af geleringsevnen.
Skrevet af: Freya Grossmann, 10. august 2014 kl. 7.11
Man kan få økologisk certificeret syltesukker med pektin fra Dansukker.
Da pektin er udvundet fra planter/citrusfrugter, må det også bruges i økoprodukter.
Skrevet af: A.M. Lønbæk Planteskole, 10. august 2014 kl. 9.41
Jeg har altid lagt rønnebær,tyttebær, solbær,ribs,paradisæbler og lign. i fryseren til senere afkogning i tutti frutti sammen med sure madæbler. Jeg prøver altid 'gele-testen', inder jeg bruger naturligt piktin eller citronsaft, men efter sukker.
Jeg lægger altid de frosne bær direkte i afkognings-gryden, så intet går til spilde.
Den gamle husmor :o)
Anne Marie
Skrevet af: John Jensen, 11. august 2014 kl. 11.31
Tak for alle svar jeg kan bruge de fleste af dem.
Mvh
John
Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.
Her er du: Forsiden > Forum > Køkkenhaven > Frysning af paradisæbler