Forum

Frysning af squash.

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Anne-Grethe Hansen, 30. juni 2013 kl. 13.37

Jeg har 5 squash planter i haven, så jeg forventer jo et stort udbytte ( har høstet de første 2 små squash )
Jeg vil selvfølgelig bruge dem friske hele sommeren, men vil også gerne prøve at fryse nogle til brug i løbet af vinteren.
På nettet er der delte meninger om de skal blancheres eller fryses rå i tern eller revne.
Er der nogen der har erfaring med, hvad der er det bedste ?
Hvor lang holdbarhed i fryseren, og hvilke retter det er bedst at bruge dem til efter optøning.

Hilsen AG

1 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Bente Madsen, 30. juni 2013 kl. 18.09

Prøv evt. at spørge på facebookgruppen Mad i haven, hvis du ikke får et brugbart svar her. Det kan være, der er nogen der, som har erfaringer/meninger om det.

2 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Anja Egeriis, 30. juni 2013 kl. 22.24

De bliver meget bløde og slatne af at blive frosset - jeg ville ikke bruge tid på det :)

3 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Clara Andersen, 1. juli 2013 kl. 11.14

Jeg har tidligere frosset squash og græskar til brug i suppe eller kage, men til kage kan det blive for vandet, bedst er suppe eller pumpkinpie. De frosne kan jo også fint syltes i løbet af vinteren, når man har bedre tid.

4 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Anne-Grethe Hansen, 1. juli 2013 kl. 19.29

Tak for svar alle tre.

Jeg prøver at fryse noget af høsten ned,og prøve mig lidt frem til, hvilke retter jeg synes de evt kan være velegnede til. Så kan jeg da finde ud af, om jeg synes det er umagen værd til næste sæson :-)

Hilsen AG

5 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Per Arleth, 8. juli 2013 kl. 22.57

Jeg skærer dem i 1cm tykke skiver og fryser dem ned.
Jeg tør dem langsomt op på køkkenbordet fra om morgenen og steger dem så på panden om aftenen.
Jeg krydrer dem først, når de har stegt vandet væk.
De ender med at blive pænt brune og et godt tilbehør til kød.

m.v.h./per

6 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Anne-Grethe Hansen, 9. juli 2013 kl. 21.10

Hej Per.

Tak for svar. Det vil jeg prøve. Har lige fået dem i dag på grillen, skåret i kvarte. MUMS :-)

Hilsen AG

Nyt svar til emnet »Frysning af squash.«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Køkkenhaven > Frysning af squash.

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider