Forum

Kartofler

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Bibs, 15. december 2003 kl. 20.26

Vi er første gangs kartoffeldyrker og stå med et problem, som jeg håber nogle kan finde løsningen på.

Nogle af de kartofler vi har taget op ser meget normale ud, men skærer man dem halvover har de en brun linje inden i. Nogle kan man slet ikke se det på og opdager det først når de er kommet over på tallerkenen og så er de næsten rå inden i.

Ved I hvad det er for en sygdom og hvad den kommer af.

Hilsen Ruth

1 af 1 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Karna Maj, 16. december 2003 kl. 12.51

Det kunne lyde som kartoffelringrust forårsaget af Rattle Virus. Men jeg kan ikke finde oplysninger om, at kartoflerne ved denne sygdom virker ukogte. Spørgsmålet er, om det er to sympomer med hver sin sygdomsforklaring.

Ikke alle kartoffelsorter er lige modtagelige for rattlevirus. F.eks. er Bintje og Jacova resistente og svagt modtagelige sorter er Danva, Hansa, Mines, Octavia, Ostrara, Primula og Sava. Så du kunne prøve at sætte dem næste år.

Hvis det er disse sorter, du har mange skader på, så er det sikkert ikke rattlevirus.

Smitstoffet overføres fra jorden til knoldene med rodsårsnematoder i den fase, hvor knoldene dannes. Angrebet bliver værst i år med meget fugtig jord i netop denne periode, da nematoderne skal have fugtig jord for at kunne komme omkring.

I øvrigt kan man godt spise kartofler, der er angrebet af Rattlevirus. De ser dog ikke så appetitlige ud.

Nyt svar til emnet »Kartofler«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Fri debat > Kartofler

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider