Forum

Fliser på terrasse hvordan

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Tilla, 21. april 2006 kl. 0.34

Vi skal anlægge en terrasse på den ene side af vores hus. Vi har fået flere tilbud fra anlægsgartnere, nogen af dem siger, at vi ikke behøver stabilgrus under fliserne,men kan nøjes med sand, andre siger at der skal stabilgrus nder. vi. Det er selvfølgelig dyre med gruset, men hvis det ikke har nogen betydnig vil vi jo ikke betale der ekstra. Det erjo dyrt nok i forvejen.

Er det nok med sand? vil det holde lige så godt som,hvis vi også brugte stabilgrus?

1 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Knud Halskov, 21. april 2006 kl. 20.44

Hej Tilla

Stabilgrus er kun nødvendig, hvis der forekommer kørsel med tunge redskaber. På vores gamle terrasse var fliserne lagt på på ca 5 cm.sand -og det er for lidt! Frosten havde med årene løftet fliserne, så nogle var knækket og ellers var den noget ujævn. Vi lagde den om sidste sommer med et underlag på ca.15 cm sand, og det er ok.

Venlig hilsen, Knud

2 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Havearkitekt Knud Bundgaard, 21. april 2006 kl. 21.42

Hej Tilla

Jeg vil absolut fraråde dig at spare et godt, solidt og stabilt bærelag til din terrasse. Indtrykket af belægningen er i høj grad afhængig af, af fliserne bliver liggende dér, hvor de skal ligge. Terrasse på ren sand og/ eller muldjord kommer oftest til at skrige efter en omlægning få år efter anlæggelsen. Terrasser på korrekt dimmensioneret stabilgrus bliver liggende!Klik ind på betonsten.dk, hvor "Dansk Byggeri" har lagt nogle formidable vejledninger om bærelag, fugemateriale mm ud til fri afbenyttelse.

God fornøjelse med projektet.

Mvh havearkitekt Knud Bundgaard
unikaHaver.dk

Nyt svar til emnet »Fliser på terrasse hvordan«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Fri debat > Fliser på terrasse hvordan

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider